Danışma Kurulu Encümen seçimlerini görüştü

    Danışma Kurulu Encümen seçimlerini görüştü

    Gümülcine 05.04.2021

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Encümen seçimleri konusuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı.

    BTTADK tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak 4 Nisan 2021 Pazar günü düzenlediğimiz toplantıda son dönemde azınlık okullarımızın karşı karşıya kaldığı zorluklardan biri olan Encümen Seçimleri konusunu görüştük.

    Yaşanan bu süreçte, gerek milletvekillerimizin gerekse Encümenler Birliği Derneği’nin beyanatlarını büyük bir dikkatle takip ettik. Varılan son nokta da, Encümenler Birliği Derneği yönetiminin 6 Nisan 2021 Salı günü saat 11:00’da düzenleyeceği eyleme, tarafımızca tam destek verdiğimizi siz değerli soydaşlarımıza ilan etmekteyiz. Azınlık okullarımızın yegâne sahibi olan encümenlerimize ve dahi azınlığımıza karşı sergilenen bu davranışın hoş görülebilir bir yanı yoktur. Azınlık okulları azınlığındır ve hep azınlığın kalacaktır.

    Düzenlenen toplantıda ele aldığımız bir diğer konu ise daha önce de açıklık getirmeye özen gösterdiğimiz orman arazileri konusudur. Son dönemde bölgemizi ilgilendiren orman arazileri ile ilgili itiraz platformu açılmış olup, gerekli itirazların ferdi ve kurumsal olarak (Mütevelli Heyetleri) mühendisler ve avukatlar aracılığı  ile gerçekleştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Geçmişte atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu taşınmazlar, unutulmamalıdır ki gelecek nesillerin de bizlere emanetidir.

    Üçüncü ve son olarak değerlendirdiğimiz konu ise yine son zamanda gündeme gelen tütüne yönelik verilecek olan primin kesintiye uğraması hususudur. Azınlığımızın, önemli bir gelir kalemini oluşturan Basma tütünü için 2018 yılında yaşanan afetlerden dolayı verilecek zarar priminin haricinde, geleceğe yönelik teşvik primi verilmeyecek olması fakat aynı durumun Virginia türü tütüne karşı uygulanmamış olması, azınlığa yapılan negatif ayrımı bir kez daha gözler önüne sermektedir. Alınan bu ayrımcı kararı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak esefle kınıyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.