BTAYTD'nin yeni yayın organı PUSULA okuyucularıyla buluşuyor

    BTAYTD'nin yeni yayın organı PUSULA okuyucularıyla buluşuyor

    Gümülcine - 31.03.2021

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) PUSULA adlı aylık dijital dergisi yayın hayatına başladı.

    BTAYTD'nin faaliyetlerine yer verilen dergiye okuyucular ve dernek üyeleri, sosyal medya, elektronik posta, Youtube, web sitesi aracılığıyla ulaşabilecekler.

    BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı dergiye BAŞLARKEN-GİRİŞ yazısında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Son yirmi yılda teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler insanların günlük yaşamını oldukça etkiledi. Bilgisayar penetrasyonunun artmasıyla birlikte dünya daha dijital bir hal aldı. Batı Trakya Müslüman Türk topluluğu bu gelişmeler karşısında etkisiz kalmadı. Toplumumuz kronikleşmiş sorunlarına rağmen gerek Yunanistan gerekse anavatanımız Türkiye‟de seçkin üniversitelerden mezun olup insanımıza hizmet etmektedir.

    "BATI TRAKYA'NIN ZENGİN KÜLTÜRÜNÜ DİJİTAL ORTAMA AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

    1980‟li yıllarda tüzük gereğince 20 kişiyi ancak tamamlayabilen yüksek tahsilliler şu an 1300‟leri aşmış durumdadır. Batı Trakya Türklerinin zengin kültürünü, tarihini, örf ve adetlerini, günlük sosyal hayatını, sorunlarımızın çözümlerini içeren düşüncelerimizi dijital ortama aktarmaya çalışacağız. Amacımız, gelecekteki nesillere nicelikle birlikte mücadelemiz konusunda niteliği de benimsetmektir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı her zaman bilinçli bir şekilde zor anlarda sesini duyurduğu gibi, dijital sesimizin de pusulasız kalmayacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.