Sağlık Bakanlığı seferberlik ilan etti

    Sağlık Bakanlığı seferberlik ilan etti

    Gümülcine -22.03.2021

    Sağlık Bakanlığı, serbest çalışan doktorlara covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle 206 doktoru zorunlu olarak göreve çağırdığını duyurdu.

    Sağlık Bakanlığı tıkanma noktasına gelen sağlık sistemine doktorların destek vermeleri çağrısına beklenen ilginin olmaması üzerine 206 doktor zorunlu olarak göreve çağırdığını açıkladı.

    Yeni tip koronavirüs nedeniyle devlet hastanelerinde oluşan yoğunluğun azaltılması için yapılan destek çağrısına serbest çalışan sadece 61 doktorun cevap vermesi üzerine, hükümet 206 doktoru zorunlu olarak göreve çağırdı.

    Sağlık Bakanı Vasilis Kikilas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, haftalarca covid-19 salgının bu üçüncü büyük dalgasında Ulusal Sağlık Sistemi (ESY) hastanelerinin güçlendirilmesi için özel doktorlara davet – çağrı yaptı. Ne yazık ki çok az özel doktor bu çağrıya yanıt verdi. Onlara teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği 206 doktor iç hastalıkları, göğüs hastalıkları, anestezi uzmanları ve pratisyen hekimlerden oluşuyor. Bu doktorlar, Attika bölgesindeki hastanelerde belli bir süre için zorunlu olarak görev alacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.