2019 yılı dolu zararları için bakanlık kararı çıktı

    2019 yılı dolu zararları için bakanlık kararı çıktı

    Gümülcine - 11.03.2021

    Doğu Makedonya Trakya Eyaleti yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, 2019 yılının Temmuz ayında dolu, aşırı yağış, sel ve olumsuz hava koşullarından etkilenen bina ve mülk sahiplerine zarar tazminatı ödenmesi için gerekli bakanlık kararının çıktığı açıklandı.

    Konuyla ilgili olarak Eyalet Başkan Yardımcıları Ahmet İbram ve Cihan İmamoğlu yaptıkları yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgiler verdiler.

    AHMET İBRAM

    Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram şu ifadeleri kullandı:

    2019 yılı Temmuz ayında Rodop iline bağlı Yassıköy, Maronya-Şapçı ve Gümülcine belediyesinde meydana gelen dolu ve sel felaketinden etkilenen alanların belirlenerek bina sahiplerine onarım masrafı ve benzeri zarar tazminatı ödenmesi için gereken ortak bakanlık kararı çıkmıştır.

    Açıklanan ortak bakanlık kararına göre zarar gören ev ve işyerlerinin zararları Kuzey Yunanistan Doğal Afet Etkileri Rehabilitasyon Müdürlüğü tarafından tazmin edilecek.

    Zarar gören ev ve işyeri sahipleri 3 ay içerisinde zarar gören binaya ait senet, topografik plan ve fotoğraflar ile yetkili birime zarar tespiti için dilekçe ile başvurabilirler.

    CİHAN İMAMOĞLU

    Aynı konuda Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu’da da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

    Rodop İli’nde 10 Temmuz 2019 tarihinde dolu ve sel afetlerinin ev ve işyerlerine açtığı zararlar için konut yardım başvurusu süreci başladı. Yapılan girişimler sonucunda açıklanan ortak bakanlık kararı doğrultusunda Gümülcine, Maronya-Şapçı ve Yassıköy belediyelerinde zarar gören ev ve işyerlerinin zararları Kuzey Yunanistan Doğal Afet Etkileri Rehabilitasyon Müdürlüğü tarafından tazmin edilecek.

    İlgili karara ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

    https://diavgeia.gov.gr/doc/9ΔΒΦ465ΧΘΞ-ΛΜΨ?inline=true

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.