Danışma Kurulu son gelişmeleri değerlendirdi

    Danışma Kurulu son gelişmeleri değerlendirdi

    Gümülcine - 01.03.2021

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) 27 Şubat Cumartesi günü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda son dönemde gündeme gelen Orman Arazileri yasası, Azınlık okullarında ertelenen Encümen seçimleri ve Medreselere yapılan Encümen atamaları konuları ele alındı.

    Toplantıyla ilgili olarak BTTADK tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "27 Şubat Cumartesi günü düzenlenen, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu toplantısında halkımızı yakından ilgilendiren ve taşınmaz mallarımıza tehdit oluşturan Orman Arazileri yasası masaya yatırılmıştır.

    II. Dünya savaşı ve Andartlık dönemine denk gelen 1945 yılındaki hava fotoğrafları baz alınarak hazırlanan bu yasa, gerçekte yerleşim ve tarım yapılan birçok alanın Orman Arazisi olarak tespit edilmesi sonucunu doğurmuştur. Ancak bu tespite itiraz hakkı bulunmaktadır. Azınlık mensubu kardeşlerimizin avukat ve mühendisler aracılığı ile arazilerinin durumunu kontrol ettirmeleri ve sorunlu alanlar için 27 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar itiraz dilekçelerini yatırmaları gerekmektedir.

    Ayrıca Kurulumuz yaptığı toplantıda hem beşinci kez Azınlık okullarında ertelenen Encümen seçimlerini hem de Medreselere dayatılan Encümen atamalarını ele almıştır. Azınlık haklarımızın gaspı anlamına gelen bu durumu ret ediyoruz. İvedilikle Encümen seçimlerinin yapılmasını ve Encümenlerin bir an evvel görevlerine başlamalarını yetkililerden talep ediyoruz. Medreselerin Azınlık Okulu olarak kalmasını ve bu okullarda da Encümen seçimlerinin yapılmasının bizler için elzem olduğunu yetkililere iletiyoruz.

    Azınlığın söz sahibi olduğu Azınlık okullarında, atama yoluna gidilerek Batı Trakya Müslüman - Türk toplumunun hakları yok sayılmaktadır. Azınlığın isteklerini ve ihtiyaçlarını göz ardı etmek ve kulak tıkamak mevcut sorunlara çözüm olmamaktadır. İyi niyetten yoksun bu anlayışın değişmesi özellikle beklentimizdir.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.