"Mustafçova Belediyesinde İtfaiye Teşkilatı kurulması düşünülmemektedir"

    "Mustafçova Belediyesinde İtfaiye Teşkilatı kurulması düşünülmemektedir"

    Gümülcine - 27.02.2021

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran'ın, Miki (Mustafçova) Belediyesi'nde İtfaiye Teşkilatının kurulması ile ilgili soru önergesine, Sivil Koruma Bakanlığı cevap verdi.

    Sivil Koruma Bakanlığı'nın cevabında, "Şu anda, Ksanthi( İskeçe) Vilayetinde bulunan Miki (Mustafçova) Belediyesi'nde herhangi bir bağımsız İtfaiye Teşkilatı kurulması düşünülmemektedir" ifadelerine yer verildi.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Burhan Baran'ın yaptığı açıklama şöyle:

    "Miki (Mustafçova) Belediyesi'nde İtfaiye Teşkilatının kurulması ile ilgili sunmuş olduğum 3684 / 29-01-2021 nolu soru önergeme, Sivil Koruma Bakanlığı aşağıdaki cevabı vermiştir: "Bölgesel Planlama Müdürlüğü'nün önerisi ve Stratejik Planlama Müdürlüğü'nün raporu üzerine, özellikle ekonomik ve coğrafi kriterleri, fonksyonel ve rasyonel verimlilik kriterlerini de dikkate alarak İtfaiye Birimi ile ilgili yeni hizmetler ve teşkilatlar önerilebilir, mevcut teşkilatlar yeniden yapılandırılabilir veya birleştirilebilir. Aynı şekilde terfi edilebilir veya kaldırılabilirler. Şu anda, Ksanthi( İskeçe) Vilayetinde bulunan Miki (Mustafçova) Belediyesi'nde herhangi bir bağımsız İtfaiye Teşkilatı kurulması düşünülmemektedir. Gelecekte İtfaiye Teşkilatının yeniden yapılanması durumunda, operasyonel ihtiyaçları ve mevcut hükümleri göz önünde bulundurarak  Miki (Mustafçova)  Belediyesi'nde İtfaiye Teşkilatının kurulması konusu yeniden dikkate alınacaktır. "

    Ben vekiliniz olarak, devletin yeniden yapılanmasında bu konu üzerinde gerekli özeni göstermesini ve bölgedeki itfaiye teşkilatının eksikliği nedeniyle  tekrarlanan olumsuz olayları ciddiye alıp  üzerine düşeni  yapmasını bekliyorum."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.