“Yunanistan’da AİHM Kararlarının Uygulanması Sorunu” web panelinde ele alınacak

    “Yunanistan’da AİHM Kararlarının Uygulanması Sorunu” web panelinde ele alınacak

    Gümülcine - 23.02.2021.

    Batı Trakya Türk Azınlık derneklerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazandıkları davalar ve bu davaların Yunanistan tarafından uygulanmamasıyla ortaya çıkan durum web panelinde ele alınacak.

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Yunan Helsinki Gözlem Evi (GHM) 25 Şubat tarihinde ortaklaşa “Yunanistan’da AİHM Kararlarının Uygulanması Sorunu: Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu” konu başlıklı bir panel düzenliyor.

    Çevrim içi gerçekleştirilecek etkinlikte, “Bekir Usta ve Diğerleri” dava grubunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması süreci ele alınacak. Panelde Batı Trakya Türk toplumu mensuplarınca kurulan ancak kayıt edilmeyen Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği ve Yunanistan’da etnik Türk azınlığı olduğu görüşünü savunmak amacı taşıdığı gerekçesi ile kapatılan İskeçe Türk Birliği’nin AİHM’ye yaptıkları başvurularda mahkemenin dernek kurma özgürlüğünün (11. Madde) ihlal edildiği kararına varmasının ardından Yunanistan’ın bu kararları uygulamaması konusu tartışılacak.

    “Bekir Usta ve Diğerleri” dava grubu adına Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Hülya Emin bir açış konuşması yapacak.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte panelistler şöyle:

    • Ahmet Kara,

    “Bekir Usta ve diğerleri Dava Grubu” Avukatı

    • Panayote Dimitras,

    Yunan Helsinki Gözlem Evi Sözcüsü ve Avrupa Uygulama Ağı Yönetim Kurulu Üyesi (EIN)

    • Maria Giannakaki,

    İnsan Hakları Uzmanı, Eski Milletvekili ve Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Bakanlığı Eski İnsan Hakları Genel Sekreteri

    Tarih: 25 Şubat 2021

    Saat: 15:00-16:30 (Yunanistan saati ile)

    Yer: Zoom

    Zoom’da gerçekleştirilecek etkinlik için kayıt gerekli olup toplantıya katılmak isteyen kişilerin https://zoom.us/webinar/register/WN_KUPSpws2T5eYRNpg3WWCWw linkinden toplantıya kayıt yaptırması gerekiyor.

    Zoom’da katılımcı sayısı kısıtlı olup webinar eş zamanlı olarak ABTTF’nin YouTube (https://www.youtube.com/channel/UChLtrbLlSmnqiGwmUQ5hmXg) ve Facebook (https://www.facebook.com/ABTTF-Avrupa-Bat%C4%B1-Trakya-T%C3%BCrk-Federasyonu-939989616164959) hesaplarından canlı yayınlanacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.