Tütüncülerin feryadı devam ediyor!

    Tütüncülerin feryadı devam ediyor!

     

    Gümülcine – 22.02.2021.

    Milletvekili İlhan Ahmet, bugün Trakya Tütün Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin’i ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi. Toplantıya Ahmet’in “Atina sesimizi duymazsa eylem kararı alırız” sözleri damgasını vurdu.

    Üreticilerin 2018 yılından bu yana büyük zararlar çektiklerini belirten İlhan Ahmet,“Bakan Voridis’e Mecliste sorduğum sorular karşısında, bir komisyon kurulacağını belirtilmiş, ancak bu komisyon hiçbir zaman için kurulmamıştır.” Dedi ve şöyle devam etti: “Bu yıl yine tütün fiyatları çok düşük seviyelerde. Yeni KAP (Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası) konusunda da tütüncülerin desteklenmeleri konusunda hiçbir emare bulunmamaktadır.

    SAYIN ESAT’A, ÜRETİCİLERİN BİR EYLEM YAPMA ÇAĞRISINDA BULUNDUM

    Bütün bunlardan sonra Sayın Esat’a, üreticilerin bir eylem yapma çağrısında bulundum ki bu demokratik bir hareket olup ve hakların verilmesi konusunu içermekteydi. Kooperatif Başkanıyla konuyu bir defa daha Tarım Kalkınma Bakanı Voridis ile görüşme kararı aldık. Bu konuda ilimizin milletvekilleri Stilyanidis ve Haritu ile de iletişime geçtim. Kendilerine bizler üç milletvekili ve Başkan Esat Hüseyin’le birlikte Bakanla görüşeceğimizi belirttim ki kendileri de bu konuya çok olumlu yaklaştılar. Böylece bir kez daha tütüncülerin sorunlarını görüşmüş olacağız. Ve, Bakanın tutumuna göre kendi eylem planlarımızı hazırlayacağız.

    ATİNA’NIN SESİMİZİ DUYACAĞINI İNANIYORUZ Kİ AKSİ TAKDİRDE TOPLU OLARAK EYLEME GEÇECEĞİMİZİ HATIRLATMAK İSTERİM

    Şunu bir kez daha söylemekte fayda var: bölgemizdeki tütüncüleri desteklemek çok çok önemlidir ki bu durum esnafı v.d. kesimleri de yakından ilgilendirmektedir ki ekonomiye katkılarının da çok büyük olduğunu belirtmek gerekir. Biz, üreticiler olarak haksızlığa uğradığımıza inanıyoruz ki buradan Atina’nın sesimizi duyacağını inanıyoruz ki aksi takdirde toplu olarak eyleme geçeceğimizi hatırlatmak isterim.”

    RODOP İLİNDEKİ ÜRETİCİLER ÇOK ZOR DURUMDA OLUP AİLELERİNİ GEÇİNDİREMEMEKTEDİRLER

    Toplantı sonrasında Trakya Tütün Kooperatifi Başkanı Esat Esat Hüseyin de yaptığı değerlendirmede, Milletvekili İlhan Ahmet’e teşekkür ettiğini belirtti. Tütünün bölgemizden ta Nigrita’ya kadar bu yıl çok kaliteli olduğunu, ancak geçen yıla oranla fiyatların 20 lepta daha düşük olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

    DÖNÜM BAŞINA TÜTÜNCÜYE EN AZ 120 EVRO VERİLMELİDİR

    “Tütünlerin bir çoğu satılmış durumda. Rodop ilindeki üreticiler çok zor durumda olup ailelerini geçindirememektedirler. Bu konuları milletvekiliyle de görüştük. Sorunlar çok büyük. Eğer Sayın Bakan bunları kabul etmezse ki biz çok az şeyler istemiyoruz; herkes isteklerimize hayır demedi, ancak bizler hala bekliyoruz. Pandemi dolayısıyla üreticiler gereken üretimi yapamadılar. Örneğin günde 100 kg yerine 50 kg tütünü toplayabildiler. 2018 yılında da söylediğimiz ki dönüm başına tütüncüye en az 120 evro verilmelidir. Son bir defa daha Bakanlığa gidip görüşeceğiz ve ondan sonra nasıl bir eylem planı yapacağımıza hep birlikte karar vereceğiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.