İlhan Ahmet medyada şiddeti yasaklayan yasa görüşmesinde konuştu

    İlhan Ahmet medyada şiddeti yasaklayan yasa görüşmesinde konuştu

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin görsel ve işitsel medyada şiddet içerikli dil kullanılmasını yasaklayan hükümlerinin iç hukuka uyarlanmasını düzenleyen yasa görüşmesinde söz aldı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şunları aktardı:

    “Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 10 Mart 2010 tarih ve 2010/13 sayılı kararında, görsel ve işitsel medyada belirli bir grubu hedef alacak şekilde nefret ve şiddet içerikli dil kullanılmasını yasaklayan hükümlerinin iç hukuka uyarlanmasını düzenleyen yasa görüşmesinde söz aldım.

    Değişim Hareketi (KİNAL) olarak, bahse konu kanunun 8. maddesine göre; etnik ve milli köken, din, kimlik, cinsel tercih veya engellilik gibi farklılıkların, kin ve şiddete sebep verecek şekilde, görsel ve işitsel medya yayınlarında kullanılmasına yasak getirilmesini isabetli bulduğumuzu ifade ettim.

    Diğer yandan, medya çalışanlarının sayısının azaltılmasına imkan veren düzenlemeyi ise kabul etmediğimizi beyan ettim.

    Anaakım medya yanında, bölgesel medya kuruluşlarının da desteklenmesini ön gören parti teklifimizi de hatırlatarak, Yeni Demokrasi hükümetine, önerimiz doğrultusunda harekete geçme çağrımızı yineledim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.