Burhan Baran’dan camilerden alınan verginin iptal edilmesiyle ilgili açıklama…

    Burhan Baran’dan camilerden alınan verginin iptal edilmesiyle ilgili açıklama…

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, camilere gönderilen elektrik (DEİ) faturalarından Devlet Radyo Televizyon Kurumu (ERT) adına haksız yere alınan vergilerin iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

    Milletvekili Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "2020 yılı başında tespit ettiğimiz, Topiros ve Avdira belediyesi sınırları içinde bulunan Camiilerimizden, bu iki belediyemizin Elektrik Krumu( ΔΕΗ) üzerinden illegal olarak vergi aldığını ve bu vergilerin iptali için çalışmalarımızı başlatmıştım.

    Bu konu hakkında belediyelerimizi bilgilendirdim. Kendilerine bu konu hakkındaki tespit ettiğimiz karar ve kararnameleri gönderip hem bu belediyelerdeki azınlık azaları, hem de Belediye Başkanları ile görüştüm. Kendilerinden acil olarak bu illegal alınan vergilerin iptalini talep ettim.

    Araya pandemi sürecinin de girmesi ile bu süreç biraz uzasa da, ısrarla konunun üzerine gittim. Yapılan çalışmalar sonucunda, sene sonunda bu iki belediyemiz, belediye meclisinde alıdıkları karar ile yıllardır fark edilmeyen bu haksız alınan verginin iptaline karar verdiler.

    Bu konuda bizimle birlikte bu sorunun bir an önce sonuçlandırılması için çaba sarfeden Avdira ve Topiros ( İnhanlı ) belediye başkanlarına, azınlık mensubu iki belediyenin belediye başkan yardımcılarına ve iki belediyedeki hem iktidar, hem muhalefette bulunan belediye azalarına teşekkürlerimi iletirim.

    Bu konu ile birlikte yürüttüğümüz yine il genelinde Camiilerimizde Elektrik faturaları üzerinden, Radyo Televizyon Kurumu(ΕΡΤ) adına alınan haksız verginin kaldırılması için çalışma başlatmıştım.  İl genelinde tüm Camii Mütevelli Heyetlerini tek tek arayarak çözüm yolunu anlattım. Bu verginin kaldırılması için bir iki evrak ile  siyasi büroma uğramalarının yeterli olacağını ilettim. Maalesef aradığımız  yaklaşık 90 Cami Mütevellisinden sadece 11 Mütevelli başkanının bu konu ile ilgilenmesinin yarattığı duyarsızlığın beni üzdüğünü her platformda dile getirmeye devam edeceğim. Bu illegal sorunun çözümünün hala mümkün olduğunu ve Mütevelli Heyetlerinin siyasi büroma uğramalarının yeterli olacağını vurgulamak isterim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.