Trakya’da yoğun kar yağışı!!!

    Previous Next

    Trakya’da yoğun kar yağışı!!!

    Dün gece başlayan ve bu sabah etkisini arttıran yoğun kar yağışı Trakya’da da olduğu gibi Yunanistan’ın bir çok bölgesinde etkili olmaya devam ediyor.

    Cumartesi (13 Şubat 2020) gününden itibaren ülke geneli ‘Midia’ adı verilen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Kar yağışları Cumartesi gece saatlerinden itibaren Trakya’yı da etkisi altına alarak, balkan ve ova bölgelere kar yağdı.

    Sıcaklıklar sıfırın altına düşerken, uzmanlar halkı dondurucu soğuklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Soğuk hava sisteminin yaklaşık bir hafta etkili olacağı belirtiliyor.

    OTOBAN HANGİ ARAÇLARA KAPATILDI

    Diğer yandan özellikle Kuzey Yunanistan’da etkili olan kötü hava şartları nedeniyle Kipi sınır kapısından İgumeniça’ya kadar olan Egnatia Otoyolu boyunca 3.5 tondan yukarı olan kamyon ve TIR gibi ağır vasıta araçların otoyolda seyir halinde olmaları yasaklandı.

    Yunanistan Emniyet Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “bugün saat 13:00’dan (13 Şubat 2021 Cumartesi) itibaren, Egnatia Otoyolu boyunca Evros (Meriç) Kipi’den İgumeniça’ya kadar 3,5 tonun üzerinde kamyonların hareketinin, yaklaşan şiddetli hava koşulları nedeniyle yasaklanmıştır” denildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.