Milletvekili İlhan Ahmet üniversite kontenjanının BİNDE 10’na çıkarılmasını istedi

    Milletvekili İlhan Ahmet üniversite kontenjanının BİNDE 10’na çıkarılmasını istedi

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Azınlık öğrencilerine, üniversitelere girişte kolaylık sağlamak üzere söz konusu kontenjan hakkının BİNDE 10'na çıkarılmasını istedi.

    Meclis genel kurulunda söz alan milletvekili İlhan Ahmet, konuyla ilgili olarak şunları aktardı:

    “Üniversitelerde akademik özgürlüğün korunması, üniversitelere giriş şartları ve asayiş konularında yeni düzenlemeler getirecek olan yüksek öğretim yasasının görüşüldüğü meclis genel kurulunun bu akşamki oturumunda söz aldım.

    Konuşmamda, azınlık öğrencilerini doğrudan ilgilendiren üniversitelere girişte sağlanan kontenjan hakkıyla ilgili olarak hükümetten, mevcut pozitif ayrımcılık uygulamasının azınlık öğrencileri lehine genişletilerek korunmasını talep ettim.

    Azınlık öğrencilerine, üniversitelere girişte kolaylık sağlamak üzere söz konusu kontenjan hakkının ilk defa 1996 yılında dönemin Başbakanı ve PASOK Genel Başkanı sn. Papandreou tarafından uygulamaya konulduğunu hatırlatarak, aynı sosyal demokrasi çizgisinde yola devam eden Değişim Hareketi (KİNAL) olarak, binde 5 olan kontenjan hakkının binde 10'a yükseltilmesi yönündeki parti teklifimizi dile getirdim. 

    Azınlık eğitiminin çağdaş seviyeye gelmesi, azınlık öğrencilerine fırsat eşitliği sağlanması yönünde yaptığı açılımlarla öncü olan partimiz, kontenjan hakkının arttırılması talebiyle sunduğu yasa teklifiyle de bu yolda devam etmektedir. Azınlık eğitimiyle ilgili tavrını merak ettiğimiz Yeni Demokrasi hükümetinden beklentimiz, parti teklifimizi kabul ederek, azınlık öğrencilerine yönelik pozitif ayrımcılık hakkını güçlendirmeleridir.

    Eğitim yasasıyla ilgili meclis konuşmamda, 31 Aralık 2020 itibarıyla görev süreleri biten Azınlık okulları encümen heyetlerinde ilan edilen seçim tarihlerine, hukuka aykırı olarak defalarca erteleme getirilmesinin kabul edilmez olduğunu ifade ettim.
    Eğitim bakanından, bu belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması için seçimlerin derhal yapılmasını sağlayacak gerekli ortamın tesis edilmesini talep ettim. Aksi halde ise, 2021 yılı için alınan seçim kararının iptal edilerek, mevcut encümen heyetlerinin görev sürelerinin 31 Aralık 2021’e kadar uzatılması, ayrıca aday başvurusu olmayan okullardaki encümen heyetlerine yapılan atamaların da iptal edilmesi gerektiği yönündeki talebimi dile getirdim.
    Konuşmamın ardından meclis genel kurulunda hazır bulunan Eğitim Bakanı Niki Kerameus'un davetiyle yaptığımız kısa görüşmede sayın bakan, konuşmamda dile getirdiğim taleplerin makul olduğunu ifade ederek, gerekeni yapacağını beyan etmiştir. Bakan Kerameus'un beyanatıyla ilgili duruşunu koruyup korumayacağını ve Yeni Demokrasi hükümetinin nasıl bir siyasi irade sergileyeceğini azınlık kamuoyu olarak merakla bekliyoruz.”
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.