Vatandaşların elektrik indiriminden yararlanmalarını talep ettiler

    Vatandaşların elektrik indiriminden yararlanmalarını talep ettiler

    İskeçe Belediye Meclis Üyeleri Cenan Çarıkçı ve Sinan Top, Koyunköy bölgesindeki enerji türbinlerinden dolayı bölgede ikamet eden vatandaşların elektrik faturalarında hak ettikleri indirimi almak için girişimlerde bulundular.

    Konuyla ilgili olarak Belediye Meclis Üyeleri Cenan Çarıkçı ve Sinan Top kamuoyuna yaptıkları açıklama şöyle:

    01/02/2021 tarihinde İskeçe ΔΕΗ (Elektrik İdaresi Kurumu) ve ΔΕΔΔΗΕ (Elektrik Dağıtımı ve Ürericisi) ile iletişimimizden sonra, Koyunköy (Kimmeria) sınırları içerisinde bulunan rüzgar enerji santrallerinden dolayı, ΔΕΗ (Elektrik İdaresi Kurumu) tüketicilerinin, esasen geç kalınmış olsa bile kanunen kendilerine tanınmış hakları,ΔΕΔΔΗΕ tarafından bilgilendirilmelerinin prosedürünü büyük çabalar sonucunda, başlatmış bulunmaktayız. Bu bölgedeki ΔΕΗ (ev elekrik) tüketicileri% 1 iade hakkına sahip bulunmaktadırlar. Bu hak Enerji Bakanlığının, Yenilenebilen Enerji Kaynakları Yönetmeliği’nin, Ortak Kararının, 2.ci maddesine dayanmaktadır. Resmi Devlet Gazetesi 2172 / Β / 07.06.2019.

    ΔΕΔΔΗΕ’nin elektronik( https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html) uygulamasına göre, 1% iade hakkına sahip olan kişi sayısı 1299'dur. İskeçe ΔΕΗ müdüresi bayan Zoumboulidou ile yaptığım görüşmede bu indirimin esasen şimdiye kadar başlatılmış olması gerektiğini ve bu gecikmeden dolayı 1299 kişinin mağdur olduğunu belirttim. Bayan Zoumboulidou ΔΕΔΔΗΕ’nin, 1299 kişinin bulunduğu listeyi, elektronik olarak ΔΕΗ’nin genel merkezine göndermesi ile, en kısa sürede söz konusu iadenin otomatik olarak hesaplarına yatırılmaya başlayacağını, hak sahiplerinin herhangi bir işlem veya başvuru yapmaları gerekmediğini de belirtti. Yararlananların listesinin ΔΕΗ’ye Şubat ayında gönderileceği beklenmektedir. Bu sebeple en kısa zamanda yeni hesaplarda 1% indirimi uygulanmaya başlayacaktır.

    İskeçe Belediyesi Meclis Üyeleri

    Cenan Çarekçi

    Sinan Top

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.