“Koronavirüs sürecinde öğrenciler mezun olamıyor!”

    “Koronavirüs sürecinde öğrenciler mezun olamıyor!”

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet,koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu stajları askıya alınan üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerine dikkati çekti.

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos’a hitaben sunulan soru önergesinde İlhan Ahmet, stajlarını tamamlama imkânı sağlanmadığı için birçok öğrencinin pandemi tedbirlerinin hayata geçirilmeye başlandığı geçtiğimiz Mart ayından bu yana adeta "rehin" tutulduğuna işaret ederek, “Bu öğrenciler stajlarını tamamlayamadıkları için mezun olamıyorlar, bu durum hem kendilerini hem de ailelerini mağdur ediyor.” diye belirtti.

    Soru önergesinde ayrıca, ‘Müfredatın çeşitliliği ve aynı zamanda her stajın konusunun özgüllüğü nedeniyle, stajın her zaman uzaktan yöntemlerle yürütülmesi mümkün değildir. Tam tersine, bazen doğru ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için öğrencilerin fiziksel mevcudiyeti gereklidir.

    Pandemi tedbirleri iki farklı öğrenci grubu yaratmakta, bazıları çalışmalarını uzaktan bile tamamlayabilirlerken, diğerleri neredeyse bir yıldır "kapana kısılmış" durumda bekletilmektedir. Bu durum, hâlihazırda ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan birçok öğrencinin iş hayatına girişini de geciktirmektedir.”  şeklinde vurgu yapıldı.

    “Staj mağduru üniversite öğrencileri adeta ‘rehin’ tutuluyor!”

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in yanı sıra Eğitim Komisyonu üyesiDeğişim Hareketi (KİNAL) Drama Milletvekili Hara Kefalidou’nun da imzasıyla ilgili komisyon ve bakanlığailetilen soru önergesinde, staj için öğrenci kabul eden şirketlerin pek çoğunun,SARS-Cov-2 virüsünün daha fazla yayılma riskine karşı tüm korunma önlemlerini aldıklarını beyan etmek suretiyle normal şekilde faaliyet göstermeye devam ettiği hatırlatılarak, lisans öğrencilerinin mezun olup diplomalarını alabilmeleri için, bakandan acilen staj yapabilme imkânı tanıması talep edildi.

    Eğitim Bakanı’ndan, “1. Hem kamuda hem de özel sektörde, öğrenci stajlarına ev sahipliği yapan kurumlar, pandemi sürecinde belirli koruma önlemleri çerçevesinde açık olup, faaliyetlerini sürdürürken, stajlar neden askıya alınmaya devam ediyor?

    2. Stajını uzaktan yapamayan öğrencilerin sorunlarına nasıl bir çözüm getirmeyi düşünüyorsunuz?

    3. Lisans öğrencilerinin, şu an faaliyette olan kurumlarda staj yapabilmeleri için ne gibi acil adımlar atacaksınız?” sorularına yanıt istendi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.