Şiddetli yağmur ve geride kalanlar!!!

    Previous Next

    Şiddetli yağmur ve geride kalanlar!!!

    Bugün yağan şiddetli yağmur sırasında Menetler Çayı (Koca Çay) köprü şantiyesinde maddi zarar meydana geldi.

    Öğle sularında sağanak yağmurun etkisiyle birlikte çaydaki su seviyesi son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Yıllar önce çayın alt bölümüne suyun akıntısı kesmek için yapılan beton su bentleri akıntının şiddetiyle birlikte sulara gömüldü. Bu arada Sirkeli istikametinden Kozlukebir istikametine giden yönde ve köprü inşaatı şantiyesinin bulunduğu alanın bir kısmını su bastı. Şantiye alanında bulunan en az 3 iş makinasının sulara gömüldüğü görüldü.

    Yağmurun etkili olduğu bölgelerde karayolu ulaşımında da zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Delinasufköyün Batı kısmında yer alan ve Delinasufköyü Sirkeli köyüne bağlayan karayolu, bir dere yatağında meydana gelen taşkın sonucu trafiğe kapandı.

    Öte yandan Menetler çayının devamında ve bölge halkı tarafından ‘Kirazlık bölgesi’ olarak adlandırılan kısmında meydana gelen toprak kaymasında Delinasufköy halkına ait bir çok arazi sular altında kaldı.

    Şiddetli yağmur özellikle Kurcalı köyünde de etkili oldu. Evlerde maddi hasar meydana geldi. Kurcalı ve civarındaki köylerde bazı evlerin avlularını ve sokakları su bastı. Köyde 9 haneyi bu bastı ve ciddi maddi hasar meydana geldi. Köyün içinden geçen köprüde su seviyesi arttı. Bunun üzerine köy meydanının sular içinde kaldığı görüldü.

    Ayrıca Şapçı Maronya Belediyesi sınırları içinde yer alan Lefeciler Köprüsü’nde suyun yükselmesiyle birlikte trafik geçici bir süre durduruldu. Köprüden geçişler trafik polis ve itfaiye ekipler tarafından kontrollü bir şekilde sağlandı. Lefeciler köyünde su baskınına karşı bazı ailelerin evlerinden tahliye edildiği öğrenildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.