Okulların açıldı... Öğretmenler öğrencileri nasıl karşıladı?

    Okulların açıldı... Öğretmenler öğrencileri nasıl karşıladı?

    Koronavirüs önlemleri kapsamında ilkokullar, anaokulları ve özel eğitim okullarında ilk ders günü 11 Ocak Pazartesi günü başladı.

    Okullar, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla sıkı önlemler ve güvenlik çerçevesinde açıldı. İlgili talimatları Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alan öğretmenler, 14 Kasım 2020 tarihinden bu yana ilk kez okula dönen öğrencileri karşıladı. Bugünden itibaren Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), okullarda kontroller gerçekleştirecek.

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos, okulların yeniden açıldığı ilk gün için

    Eğitim Bakanı Nikis Kerameos, öğrencilerin okula dönüşlerinin ilk gününde Metamorfosi bölgesindeki bir ilkokulu ziyaret etti. Kerameos, tüm öğretmenlere, velilere ve öğrencilere uzaktan eğitimdeki büyük çabaları ve yeni ek önlemlere uyum sağladıkları için teşekkür etti. Hükümetin önceliği olarak yaşam boyu öğrenmeden bahseden Kerameos, "Çocukların sevinci ve bizim için de büyük mutluluktur. Halk sağlığını ve eğitim sürecinin devamını sağlamak için buradayız" dedi. Ayrıca Kerameos, öğretmenler için ücretsiz testler, öğrencilerin farklı geliş ve gidiş saatleri ve her zaman maske kullanımına gibi ek önlemlere değindi.

    Ortaöğretimin yeniden açılmasıyla ilgili olarak Kerameos, "Sürekli olarak tüm okulların yeniden açılmasını tartışıyoruz. Bilim adamlarının talimatlarını ve salgının gidişatını takip ederek adım adım ilerliyoruz" açıklamasında bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.