“Mevcut şartlar okullarımızın açılmasına izin veriyor”

    “Mevcut şartlar okullarımızın açılmasına izin veriyor”

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, ilkokullar ve anaokullarının 11 Ocak Pazartesi gününden itibaren açılacak.

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos yaptığı açıklamada, “Mevcut şartlar, okullarımızın açılışına kademeli olarak başlamamıza izin vermektedir” ifadelerine yer verdi.

    Ortaokul ve liselerin ise açıklamada belirtildiği üzere 8 Ocak Cuma gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacağı belirtildi. Önümüzdeki dönemde bu durum yakından takip edilecek. Uzmanlar Komitesinin olumlu tavsiyeleri üzerine, Eğitim ve Dinişler Bakanlığı, 11 Ocak 2021 Pazartesi gününden itibaren ilkokulların ve anaokulların yeniden açılacağını duyurdu. Bu okullarda görev yapan öğretmenler, 8 Ocak 2021 Cuma günü hizmet vermeye başlayacaklar.

    Bakan Niki Kerameos şunları söyledi:

    “MEVCUT ŞARTLAR, OKULLARIMIZIN AÇILIŞINA KADEMELİ OLARAK BAŞLAMAMIZA İZİN VERMEKTEDİR”

    "Okul, öğrenciler ve öğretmenler için doğal bir ortamdır ve yaşam boyu öğrenmenin yeri doldurulamaz. Uzaktan eğitim; uzmanlara göre, okullarımızın canlı işleyişinin askıya alınması süresince öğrenme sürecini canlı tutmak için çok faydalı bir araçtır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bundan en iyi şekilde yararlandılar, olağanüstü uyum gösterdiler ve eğitim sürecini olabildiğince sorunsuz bir şekilde sürdürmeyi başardılar. Mevcut şartlar, genç öğrencilerimizin özel sosyal ve psikolojik ihtiyaçları göz önüne alındığında, uzmanların önerisi ve ilk adımda anaokulları ve ilkokulların ilk adımıyla okullarımızın açılışına kademeli olarak başlamamıza izin vermektedir. Pandemi hala burada ve okullarımızı açıp, açık tutmak kollektif bir başarı olacak. Ülkede diğer eğitim kurumlarını hayata geçirmek için çabalarımız devam edecek.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.