Miçotakis’ten aşı açıklaması… İlk dozlar ne zaman geliyor?

    Miçotakis’ten aşı açıklaması… İlk dozlar ne zaman geliyor?

    Koronavirüse karşı vatandaşların aşı kapsamına alınmasına ve planın uygulanmasına ilişkin, Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında telekonferans ile bir toplantı gerçekleştirildi.

    Toplantıda aşıların alınması, depolanması ve dağıtımına ilişkin hazırlıklar görüşüldü. Yunanistan’da faaliyet gösterecek olan 1018 aşılama merkezlerinde aşılama önceliğinin yanı sıra vatandaşların aşı randevularının nasıl alınacağına önem verildi. Başbakan Miçotakis, “Bu planlamanın Dijital Hükümet Bakanlığı’nın mutlak önceliği olması gerektiğini” vurguladı. Miçotakis, toplantıda salgın devam ederken Sağlık Bakanlığı’nın aynı zamanda Sağlık Sisteminin işleyişine odaklanmaya devam etmesi gerektiğini ve kesinlikle rahatlama olmaması gerektiğini kaydetti.

    Bilime olan güveni artırmak ve aşının güvenliği konusunda şüpheci olanları ikna etmek için bir kamu bilgilendirme kampanyasına ihtiyaç olduğu da vurgulandı. Tıp camiasının katkısının bu alanda çok önemli olacağı belirtildi.

    Telekonferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıya başta Başbakan Kiryakos Miçotakis olmak üzere, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças ve diğer yetkililer katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.