Engelli maaşı kesilecek emekliler için yeni maaş talebi

    Engelli maaşı kesilecek emekliler için yeni maaş talebi

    Aralarında Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in de yer aldığı KİNAL Partisi meclis grubu, bedensel engelli ve psikiyatrik bozukluklara bağlı engelli kategorisindeki emeklilerin maaşlarında sağlık kuruludeğerlendirme sürecinde yapılan kesintiden doğan mağduriyet için geçici maaş talebinde bulundu.

    Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı’na hitaben sunulan soru önergesinde, söz konusu emeklilerin maaş geçerliliğinin 2020 yılının Mart - Nisan aylarında sona erdiği, devam edebilmesi için Engellilik Belgelendirme Merkezleri (KEPA) tarafından gerekli raporun verileceği sağlık değerlendirme kurulu toplantılarının covid-19 virüsüne bağlı pandemi koşulları nedeniyle yapılamadığına dikkat çekildi.

    Soru önergesinde, iki yıl geçerlilik süresi olan bu emekli maaşının yenilenebilmesi için sağlık değerlendirme kurulu raporu şartının arandığı belirtilerek, bu raporun geçerliliğinin sona ermesinden itibaren yenilenmesi yönünde karar çıkana kadar geçen sürede ortaya çıkacak mağduriyeti önlemek için, hâlihazırda % 67 ve üzeri oranda engeli bulunan emeklilere geçici emekli maaşı verilmesini öngören 4611/2019 sayı ve tarihli yasanın uygulanmasını istedi.

    KİNAL Partisi meclis grubu bakana, “Bahse konu yasadan doğan bu haktan engelli emeklilerin yararlanmasına imkân verecek misiniz?” diye sorarak, Kasım 2020 ve Şubat 2021 tarihlerinde engelli maaşları sona erecek emeklilerin durumlarının ne olacağını da hatırlattı. Pandemi nedeniyle toplanamayan sağlık değerlendirme kurullarının bir süre daha işlevini yerine getiremeyecek olduğuna işaret edilerek bakana, “Kasım 2020 ve Şubat 2021 tarihlerinde engelli maaşları sona erecek emeklilerin maaşları için uzatma kararı almayı düşünüyor musunuz?” diye soruldu.

    Ayrıca, başvurular için açılan e-EFKA dijital platformundaki çalışma sorunu da dile getirilerek, gerekli iyileştirmenin yapılması talep edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.