Maronya - Taşlık yolunun yapımı başlıyor

    Previous Next

    Maronya - Taşlık yolunun yapımı başlıyor

     

    Konuyla ilgili olarak DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    İmzalanan sözleşme 6.8 milyon euro değerinde olup, projenin inşaatın başlamasından itibaren 30 ay içinde tamamlanmasını öngörülüyor.

    Toplam uzunluğu 14 km olacak yol, Maronya’nın güneyinden başlayacak, antik tiyatrodan geçecek, Marmaritsa bölgesini ve antik İsmaros surlarını geçecek, Taşlık (Petrota) sahili ve Mesimvria Zoni arkeolojik sit alanı üzerinden devam edecek ve Dikiltaş (Dikella) ve Miri’ye (Makri) giden mevcut yol üzerinde sona erecek.

    Arkeolojik kısıtlamaların olmadığı bölümlerde yol 6,5 metre genişliğinde, arkeolojik buluntuların olduğu yerlerde ise mevcut alana göre yol genişliği ayarlanacak.

    Yol boyunca, dört park yeri (Maronya’nın güneyinde, Makra Teihi’de, Sinaksi’de ve Agios Eugenios’a giden yolun kesişme noktasında) ve iki ışıklandırılmış kavşak (Maronya - Agios Haralambos ve Taşlık (Petrota) - Taşlık (Petrota) plajı ile kesişme noktalarında) inşa edilecek.

    Maronya’nın güneyindeki otoparktan antik tiyatroya 1,4 km uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde taş döşenmiş bir kaldırım inşa edilecek. Suyun drenajı için yol boyunca toplam 78 teknik yapı ve 28,5 metrelik bir köprü yapılacak.

    DMT Eyalet Baskanı sayın Metios’un yaptığı açıklamaya göre:

    Bugün itibariyle Rodop ve Evros sahilini birbirine bağlayacak yolun yapımına başlamak için gerekli tüm işlemleri tamamlamış bulunuyoruz.

    Böylece çevreye ve tarihi mirasına saygı ile bölgenin ekonomik ve turistik gelişimi için önemli bir adım atmış oluyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.