İlhan Ahmet ve KİNAL grubu, tapu sicil ve kadastro bildirimleri için ek süre talep etti

    İlhan Ahmet ve KİNAL grubu, tapu sicil ve kadastro bildirimleri için ek süre talep etti

    Rodop Milletvekili İlhan Amet’in de aralarında bulunduğu KİNAL Partisi milletvekilleri, 31 Aralık 2020’de sona erecek tapu sicil ve kadastro bildirimleri için uzatma talep ettiler.

    KİNAL grubu tarafından konuyla ilgili Çevre ve Enerji Bakanı’na hitaben sunulan bu ikinci soru önergesinde, tapu kayıt ve düzeltme işlemlerini yılsonuna kadar tamamlayamayacak vatandaşların ek masraf gerektirecek idari ve adli işlemlerle karşı karşıya kalacağına dikkat çekildi.

    İlgili kurumların bu doğrultudaki taleplerinin bakanlık tarafından bugüne kadar cevapsız bırakıldığı da dile getirilerek, “Pandemi ve lockdown düzenlemeleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan veya geçici olarak durdurulan sektörde çalışanlar ve vatandaşlar yükümlülüklerini yerine getirememektedir. Bu sebeple ilk bildirimlerin düzeltilmesi ve tescil için geçerli süreyi uzatmayı düşünüyor musunuz?” diye soruldu. 

    Hatırlanacağı üzere Milletvekili İlhan Ahmet,konuyu geçtiğimiz Eylül ayında da meclis ve ilgili bakanlık gündemine taşımış, “Gümülcine eski idari sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin tapu kadastro bildirimleri için verilen süre 2020 yılının sonunda bitecektir. Zamanında bildirilmeyen gayrimenkuller hazineye devrolacaktır. Rodop İli Barosu’nun talebi üzerine bu sürenin uzatılmasını talep ettik” açıklamasında bulunmuştu.   

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.