Karantina döneminde yardım paketleri...

    Karantina döneminde yardım paketleri...

    Muhasebeci Halit Mehmet, "Yine Korona, yine karantina ve beraberindeki yardım paketleri” başlığı altında bir açıklama yayımladı.

    Muhasebeci Halit Mehmet tarafından yapılan açıklama şöyle:

    YİNE KORONA, YİNE KARANTİNA VE BERABERİNDEKİ YARDIM PAKETLERİ

    Mecburi kapatılan ve zarar gören işyerleri için, çalışanlar ve işsizler için yeni yardım paketleri hazırlanmaktadır. Aşağıda aktaracaklarımız bakanlığın basın bildirisidir. Henüz kararname olarak açıklanmamış ve başvurular başlamamıştır. Ayrıntılar ve başvuru tarihleri ilgili kararnamelerle önümüzdeki günlerde belirlenecektir.

    -Önemle belirtmek gerekir ki kapatılan işyerleri için 800,00 evro yardım yoktur, 800 evro sadece çalışanlar ile ilgilidir, işletmelere olacak yardımlarla karıştırılmamalıdır.

    ÇALIŞANLAR

    -Sözleşmesi askıya alınan işçiler için yardım: Hesaplama 30 gün için 800 evro baz alınarak yapılacaktır. Herkese 800 evro olmayacaktır. Sözleşmenin askıda olduğu süreye göre yardım yapılacaktır. Sözleşmesi 20 gün askıya alınan bir çalışanın alacağı miktar (20/30)*800 olacaktır. Kasım 15'inden sonra bildirimler başlayacak ve Aralık ayında ödeme yapılacaktır.

    İŞLETMELER

    -Kira indirimi: Kiralar 40% indirimli odenecektir.

    -Geri çdemeli peşinat 4: Mecburi kapatılan işyerleri ciro azalıp azalmadığına bakılmaksızın en az 2.000 olacak geri ödemeli peşinat 4 programına katılma hakkı olacaktır. Bu yardımın sadece 50%'si ileriki bir tarihte, taksitle geri ödenecektir (Karar açıklanmamış, başvurular başlamamıştır)

    -Geri ödemeli peşinat 5: Aralık ayı ile ilgili olup daha sonra açıklanacaktır.

    -Borç ertelemesi: Mecburi kapatılan işyerleri için Kasım ayı KDV, vergi ve sigorta ödemeleri ertelenmiştir.

    İŞSİZLER

    -İşsizlik yardımı alan ve bu yardIm süresi Eylül-Aralık arası bitenler için yardım süresi 2 ay uzatılmaktadır.

    -İşsizlik yardımı almayan ve uzun süreli işsiz olanlar için 400,00 yardım yapılacaktır.

    -Yeni bir karantina sürecine girip evlere kapandığımız bu günlerde biz de muhasebeciler olarak yine ofiste karantinaya kapanmış bulunmaktayız. Üst üste açıklanan bakanlık kararları, önlemler, kısıtlamalar, yardım paketleri vs.... Yoğun ve yorucu günler olmasına rağmen bunları aktararak ve uygulayarak mümkün en üst düzeyde yardımcı olmanın sevinci ile dinleniyoruz. Ofisimiz önceki dönemde de olduğu gibi telefon, email, mesaj yoluyla tam kadro hizmet vermeye devam edecektir. Tüm işlemler uzaktan halledilecektir. Mecburiyet olmadıkça ofisimize gelmenize gerek yoktur. Herkese sağlıklı bir karantina dönemi diliyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.