Atatürk Atina, Gümülcine ve Selanik’te anıldı

    Previous Next

    Atatürk Atina, Gümülcine ve Selanik’te anıldı

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümü dolayısıyla Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği başta olmak üzere, Atina Başkonsolosluğu, Gümülcine Başkonsolosluğu ve Selanik Başkonsoluğu’nda törenler düzenlendi.

    Yunanistan genelinde 7 Kasım Cumartesi gününden itibaren uygulanan karantina nedeniyle törenler sınırlı katılımla yapıldı.

    ATİNA BÜYÜKELÇİLİĞİ

    Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Büyükelçilikte yaptığı anma konuşmasında, Atatürk'ün hafızalardaki mümtaz ve müstesna yerini koruduğuna işaret ederek, “Günlük liderlerle ölümsüz liderler arasındaki fark, Atatürk gibi ebedi liderlerin geride bıraktıkları ilkelerinin de ölümsüz olmasıdır.” dedi.

    Atatürk ve arkadaşlarının omuzlarında yükselen Cumhuriyet'in kıymetini her geçen gün daha iyi anladıklarını belirten Özügergin, “Mustafa Kemal, Türk milleti olarak bize hep güvendi. Güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Ülkemizi ve insanımızı geleceğe taşıma görev ve sorumluluğunun bizlere ait olduğunu bir an için unutmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni birlik ve beraberlik içinde tutku ve coşkuyla sahiplenmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU

    Atatürk için sabah saatlerinde gerçekleştirilen anma törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, muavin konsoloslar ve başkonsolosluk personeli katıldı.

    Anma töreniyle ilgili olarak Başkonsolosluğun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde andık. Bu vesileyle Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun.”

    SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU

    Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinde de bir anma töreni yapıldı. Törenle ilgili olarak Türkiye’nin Selanik Başkonsoloğu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu ifadelere yer verildi:

    “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Atatürk Evi’nin bahçesinde Başkonsolosluğumuz personeli ile saat 9:05’te Bayrağımızı yas için yarıya indirerek bir anma töreni düzenledik. Bu sene maalesef 10 Kasım’da Atamıza saygı ve minnetini sunmak üzere Gazi Mustafa Kemal’in Selanik’te doğduğu eve gelen vatandaşlarımız olmadan gerçekleştirmek durumunda kaldığımız törenimizde, dünyanın her yerinden vatandaşımızın yürekten rahmet ve şükran duygularını hissettik.”

    ATİNA BAŞKONSOLOSLUĞU

    Atatürk’ü anma töreni sonrası Türkiye’nin Atina Başkonsolosluğu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünü Başkonsolosluğumuz personeli ile yaptığımız bir törenle andık. Bu vesileyle Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun” ifadelerine yer verildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.