Mesut Yılmaz'ı kaybettik

    Mesut Yılmaz'ı kaybettik

    Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti.

    Batı Trakya Türklerinin gönlünde taht kuran, insanlarımızın en zor zamanlarında yanlarında olan, Türkiye’nin eski Başbakanlarından ve Anavatan Partisi Başkanlarından Mesut Yımaz 30.10.2020 günü hayatını kaybetti.

    Merhum Mesut Yılmaz, bir Batı Trakya sevdalısıydı. Dr. Sadık Ahmet,  elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğinde Gümülcine'ye  gelerek cenaze törenine katılmış, aileye ve Batı Trakya Türklerine destek olmuştu.

    Yine Kurcalı Tütüncüler Derneğinin 1 Mayıs 2002 tarihinde  düzenlediği ve Işık Sadık Ahmet ile  Murat Yunus’un öncülük ettiği Ankara gezisinde grubumuzu Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabul etmiş ve sorunlarımızı  dinlemişti.

    Ailesine ve Türk Milletine başsağlığı dilerken mekanı cennet olsun diyoruz.

     

    Mesut Yılmaz

     

    Ahmet Mesut Yılmaz, 6 Kasım 1947'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Güzide'dir. Ekonomist ve Maliyeci; 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Almanya Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı.

    Özel sektörde yönetici olarak çalıştı. Sanayi sektöründe görev yaptı. 1983 yılında Anavatan Partisi'nde Kurucu Üye oldu. Avrupa Demokrasi Birliği Genel Başkan Yardımcısı oldu. Almanca ve İngilizce dillerinde iki eseri yayınlandı.

    17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem'de Rize Milletvekili. 45. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. Hükümetlerde Başbakanlık, 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.