Öğretmen Mehmet Hasanoğlu vefat etti

    Öğretmen Mehmet Hasanoğlu vefat etti

    Rodop iline bağlı Büyük Sirkeli köyü doğumlu öğretmen Mehmet Hasanoğlu vefat etti.

    Merhum Mehmet Hasanoğlu'nun ölümü sonrası Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) bir taziye mesajı yayınladı.

    BTTÖB’nin taziye mesajı şöyle:

    "Öğretmenimiz Mehmet Hasanoğlu 1947 yılında Gümülcine’nin Büyük Sirkeli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Büyük Sirkeli Türk İlkokulu’nda bitirdi.

    İlkokuldan sonra 1960 yılında Ankara Hasanoğlan'da Atatürk Öğretmen Okulu'na kayıt oldu. Dört yıl burada okuduktan sonra Yunanca semineri için 1964 yılında İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu'na devam ederek 1966 yılında mezun oldu.

    Siyasi ortamlar müsait olmadığı bahanesiyle 1966 yılından bu yana Yunan resmi makamlarından kendine meslekte çalışma izni verilmedi. Bu nedenle çok sevdiği öğretmenlik mesleğini ifa edemedi.

    1989 Yunanistan genel seçimlerinde oluşturulan Bağımsız GÜVEN Listesi oluşumunda faal üye olarak çalıştı. Bu genel seçimler sonunda milletvekili olarak meclise giden Dr. Sadık Ahmet'in özel sekreterliğini ve aynı zamanda o dönemde çıkan Güven Gazetesi sorumlu müdürlüğünü yaptı.

    1997 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Önlisans bölümünü bitirdi. Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz Mehmet Hasanoğlu'na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

    Mekanı Cennet Olsun!

    Not: Cenazesi bugün (24 Ekim 2020 Cumartesi) öğle namazını müteakip Büyük Sirkeli köyünde defnedilecektir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.