"Altın Şafak" suç örgütü sayıldı

    Previous Next

    "Altın Şafak" suç örgütü sayıldı

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili. Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu, Altın Şafak Partisi ile ilgili Yüksek Mahkeme’nin verdiği kararla ilgili açıklamalarda bulundular.

    Milletvekili İlhan Ahmet kararı, “Yunanistan'da demokrasi zaferi” şeklinde yorumlarken, Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu da kararı, “Irkçılık ve nefrete karşı indirilmiş büyük bir darbedir” şeklinde yorumladı.

    Mahkeme kararı sonrası milletvekili İlhan Ahmet’in yaptığı açıklama şöyle:

    “Yüksek mahkeme, neo-Nazi oluşumu Altın Şafak Partisi’ni suç örgütü sayan kararını açıkladı. Kararda parti genel başkanı suç örgütü yönetmekten mahkum edilirken 68 sanık hakkında da suç örgütüne üye olmak ve faaliyette bulunmatan hüküm verildi.

    Böylece iç kamuoyuna ve tüm dünyaya, Yunanistan demokrasisinde faşizm ve nazizme yer olmadığı mesajı bir kez daha açıkça geçildi.

    Zira, neo-Nazi Altın Şafak Partisi’nin gerek ulusal meclis içinde gerekse bölgemizde, doğrudan Azınlığımızı ve temsilcilerini nasıl hedef aldığı, nasıl küstahça sözlü ve hatta fiziksel saldırıya evrilen pek çok taciz ve şiddet eylemine giriştiği toplumsal hafızamızda canlı bir şekilde hatırlanmaktadır.

    Diğer yandan yüksek mahkemenin bu kararı, özellikle de Avrupa’da aşırı sağ ve ırkçı, İslamofobik ve antisemitik tutum ve davranışların yükselişinin gözlemlendiği bir dönemde vermesi, Yunanistan’da demokrasinin mutlak bir zafer kazanması demek oldu. Bu nedenle bugün, Yunanistan için olduğu kadar üyesi olduğu Avrupa Birliği için de çok önemli ve gurur verici bir gündür.”

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin'in yaptığı açıklama şöyle:

    "Bugün demokrasi bayramı. Adalet yerini buldu. Suç örgütü yönetme suçlamasından hüküm giyenler arasında, Bursa konuşmam sonrası hakkımda suç duyurusunda bulunan İoannis Lagos'ta bulunuyor."

    Cihan İmamoğlu da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    “Güçlü bir şekilde hizmet ettiğim ve saygı duyduğum Adalet, bir kez daha Demokrasi için zafer mücadelesi verdi. Ağır Ceza Mahkeme’sinin Altın Şafak’ı mahkum eden kararı faşizm, ırkçılık ve nefrete karşı indirilmiş büyük bir darbedir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.