Kırcaali'nin manzarası değişiyor

    Previous Next

    Kırcaali'nin manzarası değişiyor

    Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde halen yapımı süren İslâm Kültür Merkezinde artık sona yaklaşılıyor.  Konuyla ilgili Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet, camide 1.200 kişnin aynı anda  ibadet yapabileceğini belirtti ve inşaatın  Aralık ayı sonlarına doğru bitirileceğini vurguladı.
    Kırcaali Müftüsü  sosyal medya hesabından şunlara değindi:
     
    "Kırcaali Salüfler semtinde inşaatı devam eden İslam Kültür Merkezinin sona yaklaştığını, tamamlanmak üzere olduğunu büyük bir saadetle bilginize arz ediyoruz.
    Allah'a hamd olsun. İslam Kültür Merkezimizin inşaatının sona eriyor olması bizi çok mutlu kıldı. Her bir camii Kabe'nin bir şubesidir.
    inşaatı tamamlanmak üzere olan Camiimiz; mimarisi, kubbesi, çifte minareleri, şadırvanı, konferans salonu, kütüphanesi, çay ocağı, otoparkı, Kur'an Kurs odaları ile tam bir İslam Kültür Merkezidir.
    1200 kişinin aynı anda ibadet edebilme kapasitesi olan camimizin geniş bir avlusunun etrafı kubbeli revaklarla çevrili olması, gözlere ve gönüllere hitap eden mimarisi ile birlikte, etrafı ihtiyaca binaen çevirilip vakfiyelere dönüştürebilecek özelliktedir.
    Aralık ayında inşaatın tamamlanacağını tarifi imkansız saadetle bilginize arz ederiz.
    Emeği geçen;  Kırcaali Belediyesine, Bulgaristan Hükümetine ve Kurumlarına, bu anlamlı hayırı yürüten Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve kurumlarına, T. C. Sofya Büyükelçiliğine ve Filibe Başkonsolosluğuna, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü'ne, inşaatta çalışan mimar, müteahhit, İşçilere ve süreci dualarıyla destekleyen duyarlı Kırcaali Müslüman Türk toplumuna gönülden teşekkür ederiz.
    Her bir Cami:
    İbadetlerimizi ifa ettiğimiz, dualarımızı Rabbimize arz ettiğimiz Allah' ın Evi - Beytullah'tır. Sosyal dayanışma merkezidir. İlim, irfan medrsesidir . Milli ve manevi değerlerimizin, insanlığın, kardeşliğin ve paylaşmanın nesilden nesillere aktarıldığı birer okuldur.
    İstişarelerin yapıldığı bir hayır meclisidir. Camiler, hayatın merkezidir. Halimizi Rabbimize arz ettiğimiz ve en büyük huzuru elde ettiğimiz ibadethanelerimizdir.
    Hayırlı olsun.
     
    Not : Resimler günceldir . İnşaatın sona ermesi öngörülen tarih 15.12.20 'dir."
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.