“Trakya’nın kalkınmasının yolu insan ve azınlık haklarından geçmektedir”

    “Trakya’nın kalkınmasının yolu insan ve azınlık haklarından geçmektedir”

    Rodop ili SİRİZA Bölge Koordinatörü Özgür Ferhat, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin bölgeyi ziyaretiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

    “Ekonomik ve toplumsal kalkınmamızı istiyorlarsa artık ucuz politikayı bırakıp,gerçek ihtiyaçlara bakmaları gerekir” diyen Ferhat açıklamasında, “Trakya’nın kalkınmasının yolu demokrasiden, şeffaflıktan,ciddi ve adaletli yatırımlardan, insan ve azınlık haklarından geçmektedir, bölge insanının azınlığıyla çoğunluğuyla daha iyi yaşam koşullarına ihtiyacı senelerdir ortada ve bilinmektedir” görüşlerine yer verdi.

    Özgür Ferhat’ın yayımladığı açıklama şöyle:

    “Sevgili Yurttaşlarım, bildiğiniz üzere 30 yıla yakın bir zaman zaafında bölgemiz Batı Trakya için ikinci kez partiler arası komisyon kurulmaktadır.

    Bugün bölgemizi Komisyon başkanı sn Dora Bakoyanni ziyaret edip Atina’daki komisyon çalışmalarını yerel halka ve hitab edilen bölgeye taşıdığını aktardı.

    Birinci komisyondan bu yana bölge halkının beklentileri yıllar içerisinde tükenip hızlıca yerini hayal kırıklığına,ayrımcılığa,dışlanmışlığa ve bölgeler arası haksızlıklara bırakmıştır.

    Tüm iyi niyetimize rağmen bugünkü ziyarettede bazı gayri ciddi ve samimi olmayan yaklaşımlar gözlenmiştir.

    Ekonomik ve toplumsal kalkınmamızı istiyorlarsa artık ucuz politikayı bırakıp,gerçek ihtiyaçlara bakmaları gerekir.

    Şahsım ve partim adına belirtmek isterimki,bu özel komisyonun bölge için faydalı olabilmesi adına elimden gelen tüm önerileri, siyasi müdahaleleri ve çalışmaları yapmaya hazırım.

    Diğer taraftanda aynı hassasiyetle belirtmek isterimki kronikleşmiş kalkınma yahutta azınlık sorunlarımızın  makam odalarında çözümlenmesi neredeyse imkansızdır.

    Kalkınma ve büyüme istiyorsak çalışan,üreten ve ekonomiyi ayakta tutan sosyal kesimi diyaloğa davet edeceksin.

    Neredeyse 70 yıldır kendin yarattığın Azınlık sorunları olarak adlandırılan sorunları,ciddi ve samimiysen hak sahibini yani Azınlığı diyaloğa davet edeceksin.

    Bölgede geçici bı süre içinde olsa, siyasi temsil yetki boşluğunu ve başarısızlığı  kullanıp kimse üstünkörü,emrivaki ve keyfi dayatmalı uygulamaları  hayata geçirebileceği umuduna kapılmasın.

    Sorunları biliyoruz,geçmişi unutmuyoruz ve geleceğe umutla gülümsüyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.