Bakoyanni BTAYTD yöneticileriyle görüştü

    Bakoyanni BTAYTD yöneticileriyle görüştü

    Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı ve dernek yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

    Görüşme 27 Eylül Pazar günü Gümülcine’de yer alan Chris Eve otelinde gerçekleşti. Görüşmeye Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin yanı sıra BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı ve dernek yöneticileri İlhan Mehmet ile Yücel Eminoğlu katıldı. Ayrıca görüşmede Azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve İlhan Ahmet ile diğer bölge milletvekilleri yer aldı.

    Görüşmede başkan Hüseyin Baltacı başta Azınlık eğitimi olmak üzere, Azınlığın diğer sorunlarını, Bakoyani’ye aktardı. Ayrıca görüşme sonunda Baltacı, Bakoyani’ye söz konusu sorunları içeren kapsamlı bir rapor sundu.

    Başkanı Hüseyin Baltacı ve diğer yöneticiler, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları başlıklar halinde aktardılar. Çift dilli anaokulları açılması, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin yeni bir binaya kavuşturulması, azınlık ilkokullarındaki eğitim kalitesinin arttırılması gibi sorunları Dora Bakoyanni’ye aktaran yöneticiler, kalkınma alanında özellikle çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

    Bölgedeki yüksek işsizlik oranı nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kalan ailelerin yaşadığı sorunları gündeme getiren BTAYTD heyeti, özellikle mevsimsel işçi olarak yurt dışına gitmek zorunda kalanların eş ve çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

    Eşleri yurt dışında çalışmak zorunda kalan kadınların sorununun da önemli bir konu olduğunu belirten Bakoyanni, bu konuya bir kadın olarak ayrıca önem verdiğini ve kadınlara yönelik özel kalkınma projeleri düşündüklerini söyledi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.