“Virüs burada, aramızda dolaşmayı bırakmadı”

    “Virüs burada, aramızda dolaşmayı bırakmadı”

    Ulusa sesleniş konuşmasında Başbakan Kiriakos Miçotakis, çok zorlu bir 7 ayı geride bıraktıklarını virüsün hala burada olduğunu ve bu virüsün mevsimsel gripten daha ölümcül olduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyarılarına devam etti.

    Miçotakis konuşmasının devamında, “Zorlu bir 7 ay geçirdik. Size hatırlatırım; hükümet aynı anda birçok cephede savaşıyor: Ulusal sorunlar, göçmen, ekonomi ve aynı zamanda doğal afetler. Ancak özellikle sağlıkla mücadelede bilinçli vatandaşlara ihtiyacımız var” görüşlerine yer verdi.

    Bu süreçte zor kararları almaktan hiçbir zaman çekinmediğini kaydeden Miçotakis, bilim adamları ve vatandaşların birbirlerine daha fazla güvenerek daha da yakın çalışmaları gerektiğine inandığını belirtti.

    “AŞI VE TEDAVİSİ OLMADIĞI SÜRECE, ONUNLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

    “Virüs burada, mevcut. Aramızda dolaşmayı bırakmadı. Ve mevsimsel gripten çok daha ölümcül. Aşı ve tedavisi olmadığı sürece, onunla yaşamayı öğrenmeliyiz” diyen Miçotakis sözlerine şöyle devam etti: “Ama günlük hayatımızı önemli ölçüde değiştiriyor. Bunu sadece kendimizi değil sevdiklerimizi de korumak için yapıyoruz. 20 yaşındaki bir çocukta basit bir boğaz ağrısı olan kişi; arkadaşını yoğun bakım ünitesine götürebilir, babası veya büyükbabası için ölümcül olabilir.”

    Maske konusuna da değinen başbakan Miçotakis, virüsün tedavisi yada aşı bulunana kadar maskenin tüm kapalı alanlarda zorunlu olması gerektiğinin altını çizdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.