İlhan Ahmet Dijital Teknoloji Komisyonu Başkanı olarak mecliste söz aldı

    İlhan Ahmet Dijital Teknoloji Komisyonu Başkanı olarak mecliste söz aldı

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, meclis genel kurulunda bugün 22 Eylül 2020 tarihinde oylanacak olan Dijital Yönetim Kanunu hakkındaki görüşmelerde, Meclis Araştırma ve Teknoloji Komisyonu Asbaşkanı ve KİNAL Partisi Dijital Teknoloji Komisyonu Başkanı sıfatıyla raportörlük görevini yürüttü.

    Milletvekili İlhan Ahmet, 5G teknolojisini geliştirmek ve ülke genelinde hayata geçirmek üzere sermayesi hazine tarafından finanse edilecek “5G Gelişim ve Yatırım A.Ş.” nin kurulması ön görülen kanun görüşmelerinde söz aldı.

    Konuşmasında, ülke genelinde internet ağının yaygın ve yüksek kapasiteli kullanımını sağlamayı hedeflemesi bakımından önemli olan bu girişime destek verdiklerini belirten milletvekili, bununla birlikte, yurttaşlar arası fırsat ve hizmet eşitliğinin korunması ve tesis edilmesi noktasında çekinceleri olduğunu dile getirdi.

    İlhan Ahmet, 5G ile erişilecek yüksek veri hızı ve düşük gecikme süresinden yararlanabilmek için gerekli teknik alt yapının özellikle de dağlık ve ücra bölgelerdeki yurttaşların da ulaşabileceği şekilde tesis edilmesine özen gösterilmesi istedi. Milletvekili ayrıca, dar gelirli ve ekonomik gücü olmayan vatandaşların da bu imkândan istifade edebilmesini sağlayıcı sosyal devlet tedbirlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Milletvekili, hizmete ulaşmada yurttaşlar arasında adaletin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

    AVRUPA’DA VATANDAŞLARI EN PAHALI İNTERNET KULLANAN ÜLKE YUNANİSTAN!!

    Diğer yandan ülke genelinde yapılması ön görülen e-devlet vb. dijital reformların başarılı ve efektif olabilmesi için internet ve telefon tarifelerindeki yüksek fiyat uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğine dikkati çeken İlhan Ahmet, konuyla ilgili sunmuş olduğu soru önergesini hatırlattı. Milletvekili, soru önergesinde belirttiği gibi Yunanistan’ın Avrupa’da en pahalı internet ve telefon tarifeleri uygulanan ülke olduğunu hatırlatarak fiyatların acilen düşürülmesi talebini yineledi.

    Milletvekili İlhan Ahmet konuşmamda ayrıca, internet belediyeciği ve e-devlet gibi hizmetlerin kullanımı için internet, telefon ve 5G teknoloji imkânlarının devlet tarafından yerel yönetimlere bedava ulaştırılmasını teklif etti. Böylece örneğin belediyeler tarafından belirlenecek internet kullanım noktalarında (free internet area) vatandaşların ücretsiz olarak e- hizmetten faydalanma imkânına erişebileceğini belirtti. Milletvekili son olarak, KİNAL Partisi meclis grubu olarak kanunda söz konusu anonim şirketin hisselerinin varlık fonuna bağlanmasını düzenleyen maddeyi eleştirerek, bu maddeyi kabul etmediklerini kaydetti. 

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.