“Hayvan üreticileri devletin ekonomik desteğinden mahrum kalıyor”

    “Hayvan üreticileri devletin ekonomik desteğinden mahrum kalıyor”

    İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya Trakya bölgesinde hayvan yetiştiriciliği üreticlerinin devletin ekonomik desteğinden mahrum kaldığını belirtti.

    Konuyla ilgili olarak meclise soru önergesi sunan milletvekili Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Tarım ve Gıda Bakanı Bay Voridis Mavroudis'e;

    Konu: " DOĞU MAKEDONYA VE TRAKYA bölgesinde yaşayan çok sayıda hayvan  yetiştiricisi  devletin ekonomik desteğinden mahrum kalıyor"

    Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi için tatsız bir gelişme daha .Tarım ve Gıda Bakanlığı süt üreticilerinin ekonomik desteği (yardım miktarı hayvan başına 4 Euro) alabilmeleri için en az 100kg süt satmaları  ön koşulunu koydu.

    Doğu Makedonya- Trakya Hayvancılık Dernekleri alınan bu karara, Paskalya dönemindeki kuzu fiyatlarının düşük olmasına sebep olan koronavirüsün ekonomik etkilerini hafifletmek nedeniyle verilen yardım miktarı ve dağıtım koşulları ile ilgili hayal kırıklıklarını ifade etmektedirler.

    Çoğu balkan kolu ve sınır bölgesinde bulunan süt üreticilerinin hedef belirtilen en az 100kg  satış yapılması ön koşulunu gerçekleştiremedikleri ve ekonomik desteğin dışında kaldıkları gözlenmektedir. Buna sebep, süt tüccarların mesafeyi bahane edip şahsi ekonomik çıkarlarını korumak adına onlardan gereken süt miktarını almamalarıdır.

    Acaba bahsı geçen üreticiler, bulundukları bölgesel zorluklarla rağmen iş yerlerini ve buradaki yaşamlarını terk etmedikleri için ikinci sınıf insan muamelesi görüyor ve cazalandırılıyorlar mı?

    Sayın Bakan, fonların yetersiz kaldığı bu ortamda, verdiğiniz bu karar  kimseyi tatmin etmemekle kalmıyor aksine pandemiden etkilenen süt üreticilerini, ekonomik açıdan hiç mi hiç güçlendirmiyor. Sonuç olarak,balkan ve sınır bölgelerinde yaşayan çok sayıda hayvan yetiştiricisine, yapılan bu ekonomik yardım yetersiz kalmakla birlikte onları evlerini ve işlerini başka yerlere taşımaya mecbur bırakıyor. Yukarıdakilere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum:

    Pandemiden etkilenen Doğu Makedonya- Trakya'nın balkan ve sınır bölgelerindeki süt üreticilerinin uğradığı adaletsizliği gidermek için 100kg  taban limitini  kaldırıp ,onların da hakkı olan bu yardımdan faydalanmalarını sağlamayı düşünüyor musunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.