Hüseyin Zeybek İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesi’ndeki bina sorununu meclise taşıdı

    Hüseyin Zeybek İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesi’ndeki bina sorununu meclise taşıdı

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Ortaokul ve Lisesinin bina sorununu meclis gündemine taşıdı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek, Eğitim, İçişleri, Ulaşım ve Alt Yapı Bakanlığına hitaben bir soru önergesi sundu.

    Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Eğitim, İçişleri, Ulaşım ve Alt Yapı Bakanlığına

    Konu: İskeçe Muzaffer Salihoğlu Ortaokul ve Lisesinin bina sorunun çözümü.

    İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi 1965 yılında kurulmuştur. 1968 yılından bu yana da Hacıstavru 10 adresinde faaliyetine devam etmektedir.Yapı İskeçe Valiliğin (Eyalet) mülküdür. 19yy ait olup tütün mağazası olarak inşa edilmiş daha sonrada Kız Ortaokulunu barındırmış. Binanın eski, bahçesinin küçük olması, laboratuvar için gerekli alt yapının bulunmaması, sınıfların yetersizliği, eğitim açısından bir çok zorluğu beraberinde getirmektedir.

    2017 yılında Siriza iktidarı tarafından ayni cadde üzerinde bulunan eski Hürriyet İlkokulunun dört sınıfı restore edilerek Azınlık Ortaokul ve Lisesine tahsis edilmiştir. Bu şekilde Okulumuzun vardiyalı (sabahçı-akşamcı) eğitime geçmesi önlenmiştir.

    2018 yılında Okulun statüsü değiştirilerek, tüm azınlık Okullarında olduğu gibi seçimle göreve gelen Encümen heyeti tarafından yönetilmeye başlanmıştır.

    2019 yılında Okul öğrenci sayısının çokluğundan dolayı tekrar vardiyalı (sabahçı-akşamcı) eğitime geçmek zorunda kalmıştır bunun üzerine encümen heyeti yeni bina ve ek bina talebinde bulunmuştur.

    Eğitim Bakanlığına yönelttiğim 149/29-10-2019 protokol numaralı sözlü soru önergemi yanıtlayan bakan yardımcısı sayın Zaharaki Encümen heyeti tarafından kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığını ve Okulun vardiyalı eğitime geçeceğini kesin bir şekilde dile getirmiştir. Encümen heyeti bina talebini yineleyerek tüm ilgili mercilere ulaştırmasına rağmen bu güne kadar hala cevap alamamıştır.

    Korona virüs pandemisinin eğitim şartlarını daha da zorlaştırdığı bu dönemde öğrenci ve eğitmenlerimizin sağlığı ve güvenliği bizim açımızdan büyük önem taşıdığından bir kez daha yeni bir binanın gerekliliğini ortaya koymuştur.

    Bunun üzerine Encümen heyeti kısa vadeli çözüm olarak ek binaya prokat (konteyner) sınıfların yerleştirilmesi veya eğitime uygun başka bir binanın bulunması, kalıcı çözüm olarak ise yeni bir binanın inşa edimesi önerisinde bulunmuştur. Fakat ilgili merciler sorunun çözümüne yönelik bir harekette bulunmamaktadır.

    İnanıyoruz ki iyi niyet ve siyasi irade gösterilerek bu zor şartlar altında bile çözüm bulunabilir. Herşeyden önce öğrencilerimizin ve eğitmenlerimizin sağlığı ve güvenliği söz konusu olduğundan bahanelere yer yoktur.

    Bu faktörleri göz önünde bulundurarak.

    • İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi 19 yy dan kalma bir bina olduğundan öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veremediğinden.
    • Özellikle korona pandemisi şartları altιnda eğitimi sürdürmeye çalışan öğrenci ve eğitmenlerin sağlığı söz konusu olduğundan.
    • İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi İskeçe ilinin tek Azınlık Ortaokul Lisesi olduğundan.
    • İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesinin desteklenmesi gerekrtiğinden en önemlisi de

    öğrencilerin bir tercihi, seçeneği ve eğitim hakkı olduğundan.

    Sayın Bakana şu sorularımızı yöneltiyoruz.

    1-İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde faliyette bulunması için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

    2-Encümen heyetinin talepleri doğrultusunda yeni bir bina yapımı için gerekli işlemleri başlatmayı düşünüyormusunuz?

    3-Korona pandemisi şartlarında öğrencilerin güvenliğini nasıl sağlayacaksınız?

    4-Okulun ek binasına prokat sınıflarının yerleştirilmesini veya kısa vadeli olarak başka bir binayı Okulun kullanımına tahsis etmeye yönelik çalışmalarınız varmıdır?

    Saygılarımla

    İskeçe(Xanthi) Siriza Milletvekili

    Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.