Azınlık öğretmenlerine karşı yapılan hak ihlalini Mecliste dile getirdi

    Azınlık öğretmenlerine karşı yapılan hak ihlalini Mecliste dile getirdi

    Azınlık milletvekili İlhan Ahmet, Azınlık öğretmenlerine yapılan hak ihlalini  Mecliste dile getirdi. Milletvekili İlhan Ahmet, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şunları paylaştı:

    Azınlık öğretmenlerimize karşı yapılan hak ihlalini Milli Eğitim Bakanı Kerameros’a meclis genel kurulu huzurunda dile getirdim.

    Pedagojik denklik programını tamamlayarak devlet ilkokullarına atanabilme hakkı yasa ile garanti altına alınan SÖPA mezunu öğretmenlerin, bu hakkı kullanılmasına getirilen idari engellerin kaldırılması talep ettim.

    Eğitim Bakanı’nı, idarenin hukuka aykırı bu keyfi tutumu sürdürmesine daha fazla müsaade etmemesi için göreve çağırdım.

    Sayın bakanının da kabul ettiği gibi Azınlık mensubu öğretmenlerimize karşı açık bir hak ihlali söz konusudur. Rodop İli Eğitim Müdürlüğü de anlaşılmaz şekilde, söz konusu kanunda belirtilenlerin aksine tutum sergilemektedir.

    Bu nedenle ilgili bakandan konuya müdahale etmesini ve yasalar önünde eşitlik ilkesinin ihlaline daha fazla müsaade etmemesini talep ettim. Azınlık mensubu öğretmenlerimizin hak ve hukukunun takipçisi olmaya, eğitimin her alanında kazanım elde edici etkin bir politika yürütmeye devam edeceğim.

    Av. İlhan AHMET - Rodop İli KİNAL Milletvekili

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.