Milletvekili Baran''dan yeni soru önergesi

    Milletvekili Baran''dan yeni soru önergesi

    Atina, 11-09-2020

                                                               Soru Önergesi

    -Eğitim ve Din İşleri Bakanı

    Bayan Kerameos Niki’ye

    - Sağlık Bakanı

    Bay Kikilias Vassilios’a

    Konu: "İskeçe Demokritos Üniversitesi’nin, yurt öğrencilerinden kendilerinde Koronavirüs semptomların olmadığına dair beyanname talebi "

    İlgili Bakanlara,

    İskeçe Yatılı Öğrenciler Derneği, yurtta konaklama hakkına sahip olan İskeçe, Gümülcine ve Orestiada'daki yurt öğrencilerinin,Trakya Demokritos Üniversitesi'nin talebi üzerine,kendilerinin COVID-19 semptomlarının bulunmadığına dair beyanname sunma şartını,protesto etmektedir.

    Moleküler kontrol testi yapılmadan, tek bir beyanname, her öğrencinin sağlığını nasıl garanti edebilir,diye soruyorum .Sonuçta, kanıtlandığı gibi, çok sayıda insan, yeni virüsle enfekte olan asemptomatik taşıyıcılardır ve bilgileri olmadan herkimseye bulaştırabilirler.

    Yeni akademik yılın başlamasıyla birçok yatılı öğrenci hükümetin ilgisizliğinden kaynaklanan, yemekhaneler,ortak kullanım allanlarının temizliği ve ulaşım ile ilgili birçok sorunlarla, karşılaşarak,yurtlararına çoktan döndü.

    Bu pandemi sürecinde, Üniversitenin, düzgün ve yeni koşullara uygun hizmet sunabilmesi için öğrencilerini korumayı amaçlayan, moleküler testlerin yapılmasını sağlaması,acil bir ihtiyaçtır.

    Yukarıda belirtiğim konulara dayanarak sayın Bakanlara soruyorum:

    1) Öğrencilerin sağlığına hiçbir fayda sağlamayan,ancak kişisel hedef alınmaya sebep olan, bahsi geçen beyanın sunumunu iptal etmeyi düşünüyor musunuz?

    2) Hükümet, öğrencilere, kendilerinin ve çevrelerinin sağlığını sağlamak üzere ücretsiz ve zorunlu moleküler testleri yaptırmayı amaçlamakta mıdır?

    3) Yatılı yurt öğrencilerine ve çalışanlarına, kişisel hijyenleri için gerekli tüm ihtiyati malzemeler acil ve ücretsiz olarak temin edilecek midir?

    Sorgulayan Milletvekili

    Burhan Baran

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.