“Ülkemizde pandemi cephesindeki son gelişmeler felaket gibi”

    “Ülkemizde pandemi cephesindeki son gelişmeler felaket gibi”

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, ülkedeki covid-19 salgını ve diğer gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

    Milletvekili Burhan Baran’ın yaptığı açıklama şöyle:

    “Ülkemizde pandemi cephesindeki son gelişmeler felaket gibi. Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen olaylar, hepimizin bu durumdan zarar görmeden çıkabilmemiz için karar verme sürecinde sağduyulu ve ciddi hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor.

    Kısa bir süre önce yerel basının bir bölümü tarafından, OIELE'nin (Özel Eğitimciler Federasyonu), İskeçe azınlık Ortaokul- Lisesi'nin sağlıksız ortamı ile patlamaya hazır bir bomba olarak faaliyet gösterdiğini, savcının müdahalesini talep edeceklerini ve sınıflarda   öğrenci sayısının yarısı olması gerekirken otuzdan fazla öğrencinin bir dersaneye yığılmış olduğunu beyan ettiklerini öğrendim . Bu açıklamaları ile OIELE (Özel Eğitimciler Federasyonu)  pandeminin ortasında, tüm temel sağlık ve güvenlik koşullarını ihlal edip,  devlet içinde devlet gibi gerçek amaçlarının dışında hareket etmektedir.

    Bu noktada, Yunanistan’ın birçok Vilayetindeki okullarında aynı sorunun yaşandığını vurgulamak isterim.  Okulların işleyişini daha düzenli hale getirmek için , yerel sağlık otoriteleri mesafe önlemlerinin alınmasını, herkes için zorunlu maske kullanımı ve  derslik sorunlarının giderilmesini vurgulamaktadır. Artık günlük olarak kaydedilen üç basamaklı enfeksiyon sayısı, koronavirüsün yayılmasının kontrolden çıkabileceği endişesiyle yeni bir manzara oluşturmaktadır.

    Öte yandan hükümet, ülke genelinde, pandeminin yarattığı ihtiyaçlara karşılık olarak  öğretim kadrosu sayısı ve dersane  sayısını artırmak için ek  bina  arayışı için herhangi bir önlem almamıştır. Oysaki  bunun devletin orijinal planlarına ait bir eylemi olması gerekmekteydi.

    Zaten benim, yetkili Bakanlara sunduğum 1138/08/10/2019 protokol numaralı sorumda , İskeçe azınlık Ortaokul - Lise bina sorunlarına acil çözüm gerektiğini ve bu nedenle okulun ek binasının bulunduğu  alanda, 4 PROKAT dersane daha inşa edilmesine izin verilmesi veya eski merkez okul avlusunda  uygun bir düzenleme ile yeni dersaneler temin ederek acil bir çözüme gidilmesi gerektiğini talep etmiştim. Sonuç olarak bu güne kadar Hükümetin vurdum duymazlığı ve eylemsizliği nedeniyle, birçok olumsuz sonuçlara yol açabilecek bir durumla karşı karşıyayız.

    Hillelere gerek yoktur. Bölgemizin geleceği için birlik ilk önceliğimiz olmalıdır. Hükümetin karşı karşıya geldiği pandemiyle başa çıkması ve durdurulması konusundaki esnekliğine karşı, toplum olarak ve her bireyin göstereceği tutarlılık ve ciddiyet, yetkili organların zamanında karar alması,  virüsün yayılmasını önleyecektir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.