Başbakan Miçotakis: “Tahriklerin sonu, görüşmelerin başlangıcıdır."

    Başbakan Miçotakis: “Tahriklerin sonu, görüşmelerin başlangıcıdır."

     

    Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşen Başbakan Miçotakis, önemli açıklamalarda bulundu.  

    Geçtiğimiz günlerde yanan Moria mülteci kampı konusunda, “Göçmenler ya da mülteciler konusuna Avrupa’nın cevabı gerekli. Avrupa Konseyi  Başkanı Michel ile anlaştık. Bu karanlık an, bizlere parlak öğretici bir tecrübe olabilir. Moria geçmişte kalmıştır. Başka bir yerde modern bir kabul merkezinin kurulmasına geçmeliyiz.” Görüşlerine yer verdi.

    Türkiye ile Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümü konusunda ise Miçotakis, burada AB’nin stratejik, jeopolitik çıkarlarının bulunduğunu belirtti ve “Artık söz değil, pratik zamanıdır.  Türkiye’nin AB zirvesi öncesi ve sonrasına kadar, krizi aşma konusunda ilk adımı atmak için  daha zamanı var. Tahriklerin sonu, görüşmelerin başlangıcıdır.

    Somut örneklere sahip olduğumuzda, Türkiye ile tek bir sorun  için hemen keşif niteliğinde temaslara başlamaya hazırız. İki tarafın mutabakatı ile veya uluslararası bir mahkeme kararı ile nihai bir sınır çizilene kadar, Uluslararası Denizcilik Hukuku tek taraflı eylemleri yasaklamaktadır." ifadelerini kullandı. amna.gr

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.