Encümenler Birliği Derneğinden 2020-2021 Eğitim Yılı Kutlaması

    Encümenler Birliği Derneğinden 2020-2021 Eğitim Yılı Kutlaması

    Konu: 2020-2021 Eğitim Yılı Kutlaması .  

                                                                                                                 14.09.2020

    Değerli Encümenler , Çok Sevgili Öğrenciler , Kıymetli veliler ve Değerli Öğretmenler;

    14 Eylül 2020 tarihi itibariyle tüm öğrencilerimiz için 2020-2021 eğitim &öğretim yılına başlamış olacağız. Malesef Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak   bu Eğitim ve Öğretim yılına yine buruk bir sevinç ile başlayacağız .Yine Doğu Makedonya Trakya Eğitim Müdürlüğünün 06 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan F.2.1/7288 Protokol numaralı Kararı ile kapatılan sekiz (8) Azınlık okulu ,daha önce kapantılanlar gibi Lozan Barış Anlaşmasına ve 694/1977 sayılı yasa hükümlerine aykırı olarak kapatılmıştır.

    Bilindiği üzere Azınlık eğitiminin özerkliği Uluslararası Antlaşmalara ve daha sonra iki devlet arasında imzalanan ikili protokoller ile belirlenmiştir . Durum böyleyken bu antlaşmalara aykırı olarak çıkarılan yeni yasalar ve yapılan düzenlemeler zaten ülkemiz Anayasa’sına da aykırıdır. Encümenlerin yetkilerinin kısıtlanması, müfredatın daraltılması, derslerin gereksiz sebeplerle kaydırılması, okulun çalışması için sorumluluk yüklenmiş kişilerin yetkilerinin kısıtlanması, verilen sözlerin tutulmaması gibi sorunlar, taraflar arasındaki güven sorununu da ortaya koymaktadır.Bu konuda biz veliler olarak her zaman iyi niyetle hareket etmiş olmamıza rağmen siyasi iktidarlardan olumlu bir karşılık gelmemiş, atılan her adım yeni bir sorun ortaya çıkarmış ve azınlık eğitiminden malesef birşeyler götürmüştür .

    Önemle belirtmek isteriz ki , Azınlık ile Eğitim Bakanlığı arasında yaşanan güven sorunu, siyasi iktidarların keyfi uygularından kaynaklanmaktadır . Azınlık Okullarının kapatılması usulü, Encümenlerin yetkilerinin kısıtlanması, yeni Encümen heyetlerinin oluşturulması, encümenlerin yetkisinde olan azınlık okullarına personel alımının çıkarılan bir yasa ile gereksiz şekilde karmaşık hale getirilmesini nasıl ve neyle izah edeceğimizi bilemediğimiz gibi anlamakta da zorlanıyoruz.

    Sevgili Encümenler , bizler Azınlık Okullarının gerçek sahipleri olarak , bilginin her an yenilendiği , teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında, gelişmeleri takip edebilmenin , dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmenin ve kendinen güvenen nesiller yetiştirebilmenin ancak eğitim ile mümkün olacağının bilinci ile hareket etmek zorundayız. Yaşadığımız olumsuzluklar bizi asla hedeflerimizden vazgeçirmemelidir . Her Azınlık okulunda, çocuklarımıza sağlıklı ve kaliteli bir ortamda eğitim imkanı sağlamak bizim en önemli görevimizdir.

    Sevgili Öğrenciler, 2019 yılı Mart ayından bugüne kadar pandemi ve virüs sebebiyle okullarımızdan, öğretmenlerimizden uzak kaldık , bu uzun sürecin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken, öncelikle eğitim öğretim yılının hepiniz için başarılarla dolu geçmesini temenni ediyoruz.Okullarınızın tüm imkanlarından sonun kadar faydalanmanızı , var olanla yatinmemenizi hep daha iyisi için çalışmanızı tavsiye ediyoruz Sınıflarda ders esnasında veya tenefüslerde sağlık kurallarına harfiyen uymanızı ve Eğitim Bakanlığından gelen Önlem Kurallarını dikkate almanızı tavsiye ediyoruz. Şunu iyi bilmenizi istiyoruz, Siz çok değerlisiniz ve sizin sağlığınız herşeyden daha önemlidir. Derslerinize özenlii ve sistemli çalışarak ideallerinize ve hedeflerinize emin adımlarla ilerlemenizi gönülden arzu ediyoruz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi ve saygı ilkelerine bağlı gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçirmenizi arzuluyoruz .

    Kıymetli Veliler, evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında, sizlerin katkısı şüphesiz ki son derece önemlidir. Çocuklarınıza göstereceğiniz samimi ilgi ve doğru yönlendirmeleriniz onların başarısını doğrudan etkileyeceği gibi hayata hazırlanmalarında gerekli olan özgüvenlerini de geliştirecektir. Bütün bu yardım ve desteklerin okul aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile birlikte, sürekli iletişim halinde olmasının da yine son derece önemli ve gerekli olduğunu bilmelisiniz. Okula sadece veli toplantılarına değil , düzenli olarak öğretmenler ili işbirliği yapmalı çocuğunuzun durumu hakkında gelişmneleri yakından takipetmelisiniz . Ayrıca ,2020 yılı Kasım veya Aralık ayında yapılması beklenen Encümen seçimlerine mutlaka iştirak etmelisiniz , seçim ilan edildiğinde sandığa koşmanız gerektiğini bu vesile ile bir kez daha hatırlatıyoruz. Unutmayın Azınlık Okulları Encümenler tarafından yönetilir, dolayısıyla okulumuzun yöneticisini seçmek öğrenci Anne&Babası olarak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir .

    Değerli Öğretmenler, malumunuz olduğu üzere geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve yarınlarımız paha biçilmez değerdedir. Çocuklarımızı, iletişim becerileri gelişmiş, düşünen, araştıran, sorgulayan, sorun çözebilen, değerlerine bağlı girişimci bireyler olarak yetiştirmek gibi ağır bir sorumluluğunuz olduğunu biliyorsunuz. Canımızdan aziz bildiğimiz çocuklarımızı okullarımızda sizlere emanet ediyoruz .

    Eğitim yolunda atılacak her adımının geleceğimiz adına hayırlara vesile olmasını, yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu olmasını temenni ediyoruz.

                                                                        Kamuoyuna Saygılarımızla

                                                      Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği

                                                                   Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.