Meclis üyeleri Azınlık Lisesi derslik sorununu gündeme getirdi

    Meclis üyeleri Azınlık Lisesi derslik sorununu gündeme getirdi

    İskeçe Belediye'sindeki muhalefet listesinde yer alan belediye meclis üyeleri Timur Hüseyinoğlu, Canan Çarıkçı ve Sinan Top İskeçe Belediye Başkanı Çepelis'e ve İskeçe Belediyesi Sosyal Koruma, Spor, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü, Eğitim ve Yaşam boyu Eğitim Birimi, Teknik İşler Müdürlüğü'ne hitaben bir soru önergesi sunarak İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nin bina sorununu gündeme getirdi.

    Azınlık mensubu belediye meclis üyeleri tarafından sunulan soru önergesi şöyle:

    "İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU –LİSESİ’NE PREFABRİK SINIFLARIN YERLEŞTİRİLMESİ

    İskeçe şehrinde öğrenci sayısı bugün yaklaşık 750’ye ulaşmış İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi bulunmaktadır.  Var olan binalar bu öğrenci sayısı için yetersiz kalmaktadır. Okul Encümen Heyeti, okul idaresi ile birlikte, bu durumu göz önünde bulundurarak ve okulun sorunsuz işleyişini sağlamak için, ülke genelinde çok istisnai bir uygulama olan, öğleden sonra eğitim tercihini bazı şubeler için kullanmak zorunda kalmıştır.

    Okul encümen heyeti,bir yıl evvel 22731/05-09-2019 protokol numaralı dilekçesi ile İskeçe Belediyesi Eğitim Komitesine başvurarak, bütün öğrencilerin sabah eğitimine katılabilmesi için prefabrik sınıfların yerleştirilmesi talebini iletmiştir.

    Devamında yetkili Belediye Başkan Yardımcısı 23516/11-9-2019 sayılı talebi ile, Teknik İşler Müdürlüğünden, 4 prefabrik sınıfın verilen adrese yerleştirilmesini talep etmiştir.

    Teknik İşler Müdürlüğü, gerçekleştirdiği keşif sonrası 23516/08-10-2019  protokol numaralı yazısı ile okul avlusunun prefabrik sınıfların yerleştirilmesi için yeterli alana sahip olmadığını belirtilmiştir. Ancak burada vurgulamamız gereken konu, söz konusu keşifin, Hacistavru 10 adresindeki ana binada yapılmış olup, olması gerektiği gibi Hacistavru 46 adresindeki ek bina avlusunda yapılmamış olmasıdır. Son olarak, 31361/19-11-2019 sayı ve tarihli yazısı ile, okul encümen heyeti keşfin doğru yerde yapılması ve daha önce yapılan talebin yerine getirilmesini istemiştir.

    Yukarıda belirtilen evrak soru önergesine eklenmiştir.

    19-11-2019 tarihinden bu güne kadar hiç kimse tarafından bir cevap verilmemiş veya bir bilgilendirme yapılmamıştır. Bu durum, umursamazlığı veya talebin yerine getirilmesi konusundaki irade eksikliğini göstermektedir. Bütün bunlar dikkate alındığında sayın Belediye Başkanı ve yetkili Başkan yardımcısına sorulmaktadır:

    1-31361/19-11-2019 protokol numaralı dilekçe ile talep edildiği gibi, Hacistavru 46 adresindeki ek binada yeni bir keşif gerçekleştirilecek midir?

    2-İlk keşif herhangi bir hataya mahal vermemek adına, neden dilekçe sahiplerinden birinin refakatinde gerçekleştirilmedi? Bunun neticesinde de bir tam yıl boyunca öğrenci ve ailelerin talebi yerine getirilmemiş oldu.

    3-İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bu ciddi bina sorunun çözülmesi  için, okul encümen heyetinin talebi üzerinden on (10) ay geçmiş olmasına rağmen, neden hiç kimse tarafından hiçbir cevap verilmemiştir?"

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.