SÖPA Derneği'nden 2020-2021 eğitim ve öğretim yıl sonu mesajı

    SÖPA Derneği'nden 2020-2021 eğitim ve öğretim yıl sonu mesajı

    Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği (SÖPA) 20201-2020 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

    Dernek yönetimi adına Başkan İdris Hasan ve Genel Sekreter Hakkı Hacı imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

    “Sevgili öğrenciler,

    Yeni bir eğitim öğretim yılı önümüzdeki günlerde başlayacak. Biz öğretmenler de sizlerle buluşmayı dört gözle bekliyoruz. Sizi çok özledik. Geçen yıl başlayan salgından dolayı bir dönem okuldan uzak kalmak zorunda kaldınız. Ama derslerden ve birbirimizden asla uzak kalmadık. Uzaktan eğitim araçları sayesinde bizler yine okulda olmasa da sanal sınıflarımızda hep beraber olduk.

    Bu eğitim öğretim yılında dileğimiz okuldan uzak kalmayalım; ancak bu gerekli olursa da yine uzaktan eğitim ve bilişim teknolojileri sayesinde beraber olmayı sürdüreceğiz. Oluşturacağımız sanal sınıflarımızda aynen okulda yaptığımız gibi derslerimize devam edeceğiz. Bir yandan eşzamanlı olarak derslerimizi işlerken, diğer yandan da eşzamansız ders-ödev paylaşım ortamlarında öğrendiklerimizi ve becerilerimizi gerek öğretmenimize, gerekse de sınıf arkadaşlarımızla paylaşarak bilgilerimizi artıracağız. Dileğimiz hiç bunlara gerek kalmasın ki, eğitim yuvalarımızda beraber olalım ve yeni bilgiler edinmenin sihirli dünyasında yolculuğumuzu sürdürelim.

    Okula yeni başlayacak minik yavrularımızı da yeni yuvalarında sevgi ve şef-katle bekliyoruz. Okul yaşantısına atacakları bu ilk adımlarda öğretmenleri her durumda onların yanında olacaklar. Büyük sınıflardaki abi ve ablaları da onlara asla evlerini aratmayacak bir ortam oluşturacaklardır. Onlara ikinci ailelerine hoş geldiniz dileklerimizi sunuyoruz.

    Değerli velilerimiz,

    Sizler çocuğunuzun eğitim yaşamında en başından beri varsınız. Sizin deste-ğiniz olmadan bu süreç gerçekten çok eksik kalacaktır. Salgın nedeniyle uzaktan eğitim okulunda ise bu desteğinize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Ama biliyoruz ki sizler çocuğunuzun geleceği söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorsunuz. Sizlerden istediğimiz, gerekli olduğu takdirde çocuğunuza uzaktan eğitim imkanlarını sağlamanız ve ona zaman ayırmanızdır. Evet, zaman ayırmanız bu süreçte ona verebileceğiniz en büyük katkı olacaktır. Bunu yapıyorsunuz, yapmaya da devam etmeniz çok önemlidir.

    Kıymetli velilerimiz,

    Yıl içerisinde gerek okulların ve sınıf öğretmenlerinin düzenlediği bilgilendirme amaçlı toplantılara, gerekse de diğer ilgili kurumların eğitim konulu davetlerine icabet etmeye gayret ediniz. Burada edineceğiniz bilgiler ve yönergeler çocuğunuza daha verimli destek olmanıza katkı sağlayacaktır. Tekrar vurgulamak istiyorum. Çocuklarımız bizlerin en değerli hazineleridir. Onlar için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Yardımcı olabilmek için de nasıl yardım edebileceğimizi bilmemiz gerekmektedir.

    Değerli öğretmenler,

    Sizler zaten her şartta eğitime hizmet etmektesiniz. Çocuklarımızın iyi bir şekilde geleceğe donanımlı olarak hazırlanması görevini sırtlandınız. Bu kutsal görevi lâyıkıyla yerine getirmek için her türlü fedakârlığı yapmaktasınız. Özellikle de bunu geçen eğitim yılında salgın sebebiyle okullar kapatılınca uzaktan eğitimle öğrencilerinize okul ortamını aratmayacak düzeyde ders ortamları hazırlayıp, onların derslerde kayıp yaşamaması için elinizden geleni ortaya koydunuz. Gururla belirtmek isterim ki azınlık okullarımız bu alanda çok başarılı bir sınav vermiştir. Bu herkes tarafından dile getirilmektedir. Öğrencilerimizi de bu bağlamda teknolojiyi ders aracı olarak kullanma becerilerinden dolayı ayrıca kutlamak istiyorum.

    Üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi de gönülden kutluyor, yüksek öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz. Bizler de her şartta onların yanın-da olduğumuzu unutmasınlar. Ne kadar uzakta olursalar olsunlar kendi toplumlarını, gelenek ve göreneklerinden uzaklaşmamalarını temenni ediyoruz.

    Ayrıca eğitim olgusuna müdahil tüm kişiler ve kurumlar da özverili çalışmalarını sürdüreceklerinden, öğretmenlerin kutsal görevlerini yaparken işlerini kolaylaştıracak ve verimliliklerini artıracak katkı sağlayacaklarından şüphe duymuyoruz.

    Zira hedef aynı, istikamet aynıdır. Hedef çocuklarımızın aydınlık yarınlara ulaşmalarını sağlamak ve bölgemizin her yönden kalkınmasını kapılarını aralamaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.