Yeni koronavirüs önlemleri açıklandı

    Yeni koronavirüs önlemleri açıklandı

    Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas son dönemde ülke genelinde artan koronavirüs vakaları üzerine alınan yeni önlemleri açıkladı.

    Alınan yeni önlemler çerçevesinde bazı bölgelerde uygulanmaya başlayan lokanta ve eğlence merkezlerinin gece saat 24:00’dan sabah 07:00’a kadar kapatılmasına, Atina ve Atina yakınında bulunan adalar bölgelerinde de bu uygulamaya eklendi.

    Yeni önlemler şu şekilde sıralandı:

    -Tüm halka açık etkinlikler ve toplantılarda 24 Ağustos tarihine kadar 50’den fazla kişinin bir araya toplanması yasak.

    -Atina ve Argosaronikos bölgelerinde 24 Ağustos tarihine kadar lokanta ve gece eğlence merkezlerinin saat 24:00’dan sabah saat 07:00’a kadar hizmet vermesi yasaklandı.

    -Paros ve Antiparos adalarında 24 Ağustos tarihine kadar her türlü etkinliklerde 9 kişiden fazla vatandaşın toplanması yasaklandı. Lokantalarda her masada 4 kişi ve personele maske kullanımı zorunlu.

    -Poros’taki önlemlerinin 24 Ağustos tarihine kadar uzatılması. Mağazalar 23.00 yerine 00.00’da kapanacak.

    Askeri kışlalarda, yapılarda vb. maske kullanımı zorunlu.

    -Huzurevlerine çalışanlar işverenlerin sorumluluğu altında yıllık izinlerini kullandıktan sonra işe dönmeleri için önce koronavirüs testi yaptırmaları gerekiyor.

    -Özel ve kamu sektöründe çalışan hassas grupların üyeleri 31 Ağustos tarihine kadar çalışmalarına uzaktan telekonferans yoluyla devam edecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.