Höyükköy Azınlık okulunun kapatılma kararının iptalini istedi

    Höyükköy Azınlık okulunun kapatılma kararının iptalini istedi

    İskeçe Milletveklili Hüseyin Zeybek, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığına hitaben İskeçe'deki Höyükköy Azınlık İlköğretim okulunun kapatılmasıyla ilgili olarak meclise bir dilekçe sundu.

    Konuya ilişkin milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek Höyükköy Azınlık İlköğretim okulunun kapatılması ile ilgili encümen heyetinin hazırlamış olduğu dilekçeyi Yunanistan parlamentosuna sundu, encümen heyeti dilekçede okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında kapatılacak olmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

    Dilekçede belirtildiği gibi “2020-2021 eğitim öğretim yılında okulun öğrenci sayısı sekiz (8) olacağından ancak bir Azınlık okulu biriminin işletilmesi için öğrenci limitinin dokuza çıkarıldığından okulun kapanması gündeme gelmiştir. Gelecek yıl 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise okulun öğrenci sayısının on (10) olması beklenmektedir, söz konusu kararın uygulanması sonucunda Höyükköy İlköğretim okulunun bu yıl kapatılıp gelecek yıl da tekrar açılması daha büyük sorunlara yol açacağından, öğrencilerinin farklı okullara nakledilmesi sonucunda çeşitli ulaşım sorunlarına neden olacağından okulun faaliyete devam etmesini ve kararın iptal edilmesini talep ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.