İlhan Ahmet Kipi Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti

    İlhan Ahmet Kipi Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Kipi Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti.

    Ziyareti sırasında Kipi Gümrüğü Genel Müdürü ve Polis Komutanı İoannis Demirakis ile bir görüşme gerçekleştiren milletvekili İlhan Ahmet, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

    Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda yapılan işlemlerin kolaylaştırılmasını istediğini belirten İlhan Ahmet, "Sevgili arkadaşlar, bu sabah Yunanistan Kipi gümrük kapısına giderek Türkiye’ye geçişlerde yaşanılan sıkıntılarla ilgili olarak yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdim.

    Geçişlerdeki güncel durum hakkında Gümrük Polis Amiri Ioannis K. Demirakis tarafından bilgilendirildiğim görüşmede, kanunun gümrük noktasında pratikteki uygulanmasında, vatandaşlarımıza karşı ‘hukuk devletine yaraşmayan’ şekilde keyfi yaptırımlara gidildiği yönünde tarafımıza bildiren şikayetleri ilettim.

    "GEÇİŞLERDE KOLAYLIK SAĞLANMASINI İSTEDİM"

    Kanun hükümlerini eksik uygulamanın ‘seyahat özgürlüğünü kısıtlamak’ anlamına geldiğine dikkat çekerek, gümrük memurları tarafından kanunun tüm vatandaşlarımıza eşit şekilde uygulanmasına özen gösterilmesini ve iyi niyetten ayrılmadan geçişlerde kolaylık sağlanmasını istedim.

    Kanunda da belirtildiği gibi, özellikle Türkiye’de daimi oturum izni (ikamet tezkeresi) olan veya öğrenim gören vatandaşlarımız için geçişlerde ‘ipeftini dilosi’ belgesinin ibraz edilme mecburiyeti olmadığı konusunda da yetkilerle mutabık kaldık.

    Milletvekiliniz olarak siz soydaşlarımın ve tüm vatandaşlarımızı günlük hayatta yakından ilgilendiren her konunun takipçisi olamaya ve sorunların çözümünde kolaylaştırıcı rol üstlenerek hukuk çerçevesinde taleplerde ve müdahalelerde bulunmaya devam edeceğim." diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.