Makaza Sınır Kapısı turistler için 15 günlüğüne kapandı

    Makaza Sınır Kapısı turistler için 15 günlüğüne kapandı

    Yunanistan hükümeti, Gümülcine ile Kırcaeli illerini birbirine bağlayan Makaza (Nimfea) Sınır Kapısı'nı turistler için 15 günlüğüne kapattı.

    Hatırlanacağı üzere Yunanistan hükümeti yeni tip koronavirüse karşı aldığı tedbirleri gevşetme kararından sonra Bulgaristan ile olan sınır kapılarını açmıştı.

    Yunanistan’daki karantina ve alınan tedbirler kalktıktan sonra Yunanistan’ın Bulgaristan’la olan sınır kapılarından en çok çalışan Makaza (Nimfea) Sınır Kapısı olmuştu.

    Hem Bulgaristan vatandaşların hem de Romanya’dan gelen Yunanistan’a gelen turistlerin en çok kullandığı kapı Batı Trakya’da  Rodop ili sınırları içinde bulunan Makaza (Nimfea) Sınır Kapısı’ydı. Ayrıca yurt dışında çalışan Yunanistan vatandaşların da son zamanlarda kullandığı sınır kapısıydı.

    Yunanistan hükümeti, komşu ülkelerle olan sınır kapıları ve turistleri geçişleri konusunda yaptığı yeni düzenleme sonrası Makaza (Nimfea) Sınır Kapısı'nı turistler için 15 günlüğüne kapattı.

    Bulgaristan’dan gelecek turistler sadece Yunanistan - Bulgaristan arasındaki diğer sınır kapılardan biri olan Promahona Sınır Kapısı’ndan geçiş yapabilecekler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.