SÖPA Derneği'nden 2019-2020 eğitim ve öğretim yıl sonu mesajı

    SÖPA Derneği'nden 2019-2020 eğitim ve öğretim yıl sonu mesajı

    Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği 2019-2020 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

    Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Saygıdeğer meslektaşlar, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler,

    Bir Eğitim-Öğretim yılını daha sağlıkla sona erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer yıllardan farklı bir eğitim yılı yaşadık.  Koronavirüsün yol açtığı küresel salgın nedeniyle okullarımız yaklaşık iki buçuk ay kapalı kaldı. Okullarımızın zorunlu kapanmasından sonra, uzaktan eğitim hayatımıza girdi ve bu süreçte verilen zorlu sınavı gerek öğretmenlerin, gerek öğrenci ve öğrenci velilerinin  başarıyla atlattıklarına inanıyor, anne-babalara, çocuklarımızın eğitimine verdikleri özverili katkıdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Yine salgın dolayısıyla yapılamayan dersleri tamamlamak amacıyla 1 Haziran’da tekrar açılan okullarımız, bu yıl ilk defa  30 Haziran’a kadar açık kaldı ve öğrenciler 15 Haziran yerine, 26 Haziran’da karnelerini aldılar.  30 Haziran’ da öğretmenlerin bu yılki görevlerini tamamlamalarıyla 2019-2020 Eğitim Yılı sona erdi.

    Değerli anne-babalar, 

    Gelecekteki ümidiniz ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınız 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılını tamamlamış bulunmaktadırlar. Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken; karnenin çocuğunuzun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayarak bir değerlendirme yapmalısınız. Çocuğunuzun başarısından duyduğunuz mutluluk kadar, başarısızlığında da sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Başarılı öğrenciler, sevinçlerini ailesi ve yakınları ile paylaşmanın gururunu yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı ve asla onların kendini yetersiz hisseden, umutsuzluğa kapılan, ailesinden azar işiteceği ve zarar göreceği endişesini taşıyan, özgüven duyguları incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını göstermelisiniz.

    Sevgili Öğrenciler,

    Koca bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak için dinlenmek, eğlenmek en doğal hakkınız. Tatilinizde dinlenmekle ilgili planlarınızı yaparken, yıl boyu yoğun emekler vererek öğretilen ve öğrendiğiniz bilgilerin unutulmaması, eksik bilgilerinizi tamamlamanız, tekrarlar yaparak kalıcı hale getirerek, toplumun bilgili, kültürlü ve aydın bireylerine dönüşebilmeniz için tatil etkinlikleri arasında kendi tercihlerinize uygun kitaplar okumayı da ihmal etmeyiniz.

    Değerli meslektaşlar,

    Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, Azınlığımızın eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş olduğunuz gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri bir kez daha kutlarken, kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabileceğiniz bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi temenni ederiz.

    Son olarak, sayıları gittikçe azalan azınlık okullarına toplum olarak daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bir daha açılmamak üzere kapanan okullarımızn kıymetini açıkken anlamalı ve çocuklarımızı bu okullardan kopararak okullarımızın kapanmasına biz kendimiz vesile olmamalıyız. Okullarımızda eğitimin yetersiz olduğu algısı yersizdir.  Aksine azınlık okullları, diğer okullarla kıyaslandığında Yunancası ve Türkçesiyle artıları  fazla olan okullardır.  Çünkü bu okullar aynı zamanda dilimizin, dinimizin ve kültürümüzün yaşatılmasına imkân sağlayan kurumlardır. Temennimiz, artık hiçbir okulumuzun kapanmaması ve yaz tatilinden sonra bütün çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde kendi okullarına dönmeleridir. Son bakanlık açıklamasına göre gelecek yıl dersler 7 Eylülde başlayacaktır.

    Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve çocuk velilerine sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.