Yunanistan 1 Temmuz’da sınır kapılarını açıyor!

    Yunanistan 1 Temmuz’da sınır kapılarını açıyor!

     

    Yunanistan, Çarşamba günü “Yeni normale” dönüyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre 1 Temmuz Çarşamba günü Yunanistan havalimanlarını dış uçuşlara açıyor.

    Yine limanların yanı sıra Kuzey Makedonya ile olan sınır kapısı Evzoni, Kakavia, Kristallopigi, Bulgaristan’la olan Promahona, Nimfea ve Türkiye ile (Edirne yakınlarında) olan Kastanies (Çörekköy) ve Kipi (İpsala) sınır kapılarını da açacak.

    Sivil Savunma Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre ülke 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü turizme açılacak. Hangi ülke vatandaşlarının Yunanistan’a giremeyeceği ise çok yakında açıklanacak.

    Yunanistan’a girecek olan yabancıların 48 saat önceden internetteki  https://travel.gov.gr/#/ adresinden veya  yazılı olarak (Passenger load factor) kimlik bilgilerini, hangi ülkeden geldiğini ve Yunanistan'da nerede kalacağı gibi soruları içeren formu doldurmaları gerekmektedir. 

    Yine salgınla ilgili EODİ –Kamu Sağlığı Teşkilatı tarafından örnekleme yöntemiyle testler yapılacak ve pozitif çıkanlar il merkzlerinde belirlenen hastanelerde 14 gün boyunca karantinada kalacaklar.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.