"Azınlık insanımız ve bölgemiz tehlikeli olarak lanse ediliyor"

    "Azınlık insanımız ve bölgemiz tehlikeli olarak lanse ediliyor"

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Kovid-19 salgınıyla ilgili son dönemdeki gelişmeler hakkında açıklama yayımladı.

    Danışma Kurulu yaptığı açıklamada bazı medya organları tarafından kamuoyuna aktarılan haberler ile azınlık insanının ve bölgenin tehlikeli olarak lanse edildiğini, bunun azınlık ve çoğunluk olmak üzere bölge halkını ve ekonomisini olumsuz etkilediğini vurguladı.

    BTTADK tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Bölgemizden gelen sevindirici haberlerin yanında, Azınlığa karşı yürütülmeye çalışılan olumsuz hava ve kamuoyu çalışmaları, iyi niyetten yoksun bir şekilde devam etmektedir. Kesinleşen sonuçlar neticesinde Delinasufköy ve Bulatköy sakinlerinin tüm test sonuçları negatif çıkmıştır. Önceki hafta tamamlanan çalışmalar neticesinde Ayazma köyü sakinleri de rahat nefes almışlardır. Bazı çoğunluk medya grupları tarafından kamuoyuna pompalanan haberler, Azınlığımızı ve bölgemizi vakaların yüksek olduğu, tehlikeli bölge olarak lanse etmektedir. Bu haberler, Azınlık ve çoğunluk olmak üzere bölge halkını ve bölge ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Yine, Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Şahin köyünde ikamet eden bazı soydaşlarımızın aktardıklarına göre, kendi inisiyatifleri ile özel laboratuarlarda yaptıkları testlerin sonucunun negatif olduğu aktarılmaktadır. Bölgemize ve Azınlığımıza karşı, sağlık konusu üzerinden yürütülmeye çalışılan tüm politikalara son verilmesi nihai temennimizdir.

    Bu zorlu süreçte, birbirimize kenetlenmek ve Ellerin yıkanması, Sosyal mesafenin korunması, Maske kullanımı gibi (ESM) temel kuralları uygulamak bizlerin hem Koronavirüse hem de aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere karşı verebileceği en uygun cevaptır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.