İskeçe milletvekili Burhan Baran'dan köy mütevelli heyetlerine önemli uyarı!

    İskeçe milletvekili Burhan Baran'dan köy mütevelli heyetlerine önemli uyarı!

     

    İskeçe milletvekili Burhan Baran,  camilerden alınan haksız elektrik ücretleriyle ilgili bir bildiri yayınladı. Baran, köy mütevelli heyetlerinin gerekli belgelerle kendi bürosuna başvurmalarını istedi.

    Burhan Baran'ın basın bildirisi ise şöyle:

    Bir önceki basın bildiriminde Milletvekili seçilmemden bu yana, köylerimizdeki vakıflar ile ilgili çalışmalarımdan bahsetmiş, bu çalışmalarımızın devam edeceğini ve bu konuda sizleri bilgilendireceğimi duyurmuştum.

    Daha önce de bazı belediyelerimizin camiilerimizden illegal şekilde elektrik faturaları üzerinden vergi aldığını, bunun tarafımızca tespitinden sonra, tarafımızca çalışmaların başlatıldığını ve konunun çözüme ulaştırıldığını sizlere duyurmuştuk. Halkımızdan gelen şikayetler ve yaptığımız incelemeler sonucunda, yine ΔΕΗ (Devlet Elektrik Kurumu) faturaları üzerinden ΕΡΤ (Devlet Radio ve Televizyon Kurumu) adına tahsil edilen vergilerin de camiilerimizden kanunen haksız tahsil edildiğini tespit ettik.

    Bu konu hakkında çalışmalarımızı ΔΕΗ İskeçe şubesi ile bağlantıya geçerek başlattık. Olayın çözüme ulaşması ve tahsil edilen haksız kesintinin kaldırılması için yapılması gereken işlemleri aşağıda sizlere duyurmak istiyorum.

    a) Elektrik faturası resmi vakıf adına gelen, camiilerimize ait elektrik faturası fotokopisi,

    b) Resmi mütevellilik belgesi fotokopisi,

    c) Köy vakıf bilgileri ve başkanların mühürleri.

    Hazırlanan belgeler ile birlikte, köy vakıf heyeti başkanlarının Venizelu 70 (Zincirli Han) 3. katta bulunan, politik büroma gelerek konu hakkında, Devlet Elektrik Kurumu İskeçe şubesine sunulmak üzere köy vakıf heyetleri adına hazırlanmış olan dilekçeyi, imzalamaları yeterli olacaktır. Daha sonra, tüm imzalanan bu dilekçeler toplu halde Devlet Elektrik Kurumu'nun İskeçe şubesine tarafımızca (arzu edenler şahsen) teslim edilecektir.

    İstirhamım, telefon ile ulaşmaya çalışacağımız ve kendilerini konu hakkında bilgilendirece ğimiz tüm köy mütevelli heyetlerinin konuya duyarlı olup, konunun biran önce çözüme ulaştırılabilmesi için gerekli dilekçeleri hazırlayıp ilgili kuruma ulaştırabilmemiz için birlikte hareket ederek, bizlere yardımcı olmalarıdır.

    Yıllardır es geçilmiş sorunların çözümleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Tüm gelişmeleri zamanı geldikçe siz değerli halkımla paylaşmayı sürdüreceğim.

    Saygılarımla,

    KİNAL İSKEÇE MİLLETVEKİLİ

    DR. BURHAN BARAN

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.