Mahkeme milletvekili İlhan Ahmet'i haklı buldu

    Mahkeme milletvekili İlhan Ahmet'i haklı buldu

    Milletvekili İlhan Ahmet'in Mustafa Çolak aleyhine açmış olduğu dava İstinaf Mahkemesi'nde görüşülerek karara bağlandı. Mustafa Çolak yazdıklarının yalan ve yanlış olduğunu kabul ederek bu söylemi geri aldığını mahkeme huzurunda beyan etti. Bunun üzerine mahkeme milletvekili İlhan Ahmet'in lehine sonuçlandı.

     

    İlhan Ahmet, sosyal medya  hesabından aşağıdak değerlebdirmeyi yayınladı:

     

    "Şahsıma yönelik yalan, iftira ve hakaret içerikli yazıların yayımlandığı “Barikat” isimli internet blogunun yöneticisi Mustafa Çolak Ali hakkında, itibarımı zedeleme nedeniyle açmış olduğum ceza ve tazminat davaları nihai olarak sonuçlanmıştır.

    Buna göre, Gümülcine Sulh Ceza Mahkemesi Mustafa Çolak Ali aleyhine hükmetmiş, mahkeme kendisini suçlu bulmuş ve davalı 1 yıl hapis cezasına ile manevi tazminat ödemeye çarptırılmıştı.

    İstinafa taşınan davanın 2020 yılının Mart ayında asliye cezada yapılan duruşmasında ise davalı Mustafa Çolak Ali, söz konusu yazılarında şahsıma isnat ettiği ifadelerin yalan ve yanlış olduğunu kabul ederek, kişilik haklarıma saldırı teşkil eden bu ifadelerle kamuoyu önünde zedelenen onurumu ve itibarımı telafi etmek istediğini ve bu söylemini geri aldığını mahkeme huzurunda açıkça beyan etmiştir.

    Aynı doğrultuda 23.06.2020 tarihinde Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada da mahkeme, Mustafa Çolak Ali ve İbrahim Onsunoğlu’nun şahsıma yönelik sövme-hakaret suçu işlediklerine hükmetmiştir. Bu suç kapsamındaki yasada yapılan yeni düzenleme uyarınca ise mahkeme, sanıkların 2 yıl süre ile başka bir suç işlememesi şartına bağlı olarak ceza davasının bitmesine karar vermiştir.

    Mustafa Çolak Ali, hakkımda doğru olamayan ve gerçekleri yansıtmayan ifadeler kullanarak neşir yoluyla cürüm işlediğini ikrar etmiş , ayrıca mahkeme de ‘sövme’ suçunu açıkça kabul etmiştir. Bunun üzerine davalı Mustafa Çolak Ali aleyhine mahkemenin hükmetmiş olduğu manevi tazminat hakkımdan feragat etme, ilâveten ceza mahkemesine yapmış olduğum şikâyeti geri çekme kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım.

    Bu itibarla amacımın, kamuoyunun doğru haber alma hakkını ve elbette şahsi itibarımı yalan ve hakaretlerden korumak olduğunun tüm taraflarca anlaşılacağına inancım tamdır."



    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.