Öğretmen – Yazar Hüseyin Salihoğlu’nu kaybettik

    Öğretmen – Yazar Hüseyin Salihoğlu’nu kaybettik

     

    Yıllarını Batı Trakya Türklerinin eğitimine adamış, değişik bir üslupla şiirler yazmış olan  Öğretmen – Yazar Hüseyin Salihoğlu, 20 Haziran Cumartesi günü Bursa’da vefat etti. Cenazesi 21 Haziran Pazar günü Bursa Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

    Öğretmen – Yazar Hüseyin Salihoğlu

    Hüseyin Salihoğlu 1936 yılında Rodop ilinin Koyundere – Poa köyünde doğdu. 1946’da aynı köyde ilkokula başladı ve Yunan İç Savaşı nedeniyle dağ köyleri mecburi göçe tabi tutulunca ilkokulu Susurköy'de  tamamladı. Devamında da Gümülcine’deki Medrese’ye devam etti ve buradan 1954-55 eğitim öğretim yılında mezun oldu. Dönemin Müftüsü Hüseyin Mustafa’nın huzurunda imtihandan geçirilerek Koyundere köyüne imam-hatip olarak tayin oldu. Salihoğlu, köydeki encümenlerin teklifi üzerine 1955-56 eğitim öğretim yılında 5.000 drahmi ücretle köyde öğretmenlik yapmayı kabul etti. O zamanlar 3.600 drahmi askerlik bedelini ödeyemediği için tayini yapılmadı. Dönemin milletvekili Molla Yusuf’un yardımıyla askerlik şubesinden belgesini aldı ve göreve başladı. Okulda tek başına latin harfleriyle eğitim verdi. Bu köyde dokuz yıl öğretmenlik yaptı.

    1964-65 eğitim öğretim yılında Kozlardere – Linos İlkokulu encümenleriyle 7.000 drahmiye anlaşarak burada göreve başladı. 1985-90 arasında çok zor yıllar geçirdi. 1997 yılında müfettişlik kararıyla görevinden azledildi.

    Öğretmen- Yazar Hüseyin Salihoğlu’nun;  Buz Dağları Eriyecek, İstikbal Sizleri Bekliyor, İlkokul Çocukları İçin Din Dersi, Şiirlerle Hz. Muhammed’in Hayatı, Şiirimsi Bir Üslupla Mustafa Kemal’in Hayatı adlı kitapları bulunmaktadır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.